Svědek z Techtle Mechtle: Fotbalisty nakazila koronavirem obrážečka barů z Karviné!

Více než 70 nakažených a přes 100 lidí v karanténě. Takový je výsledek divoké párty v pražském klubu Techtle Mechtle, kde předminulou sobotu pařily mladé fotbalové naděje ze Sparty, Bohemians či Dukly. Expres se spojil s člověkem, který byl na tomto večírku také. Podle něj měla fotbalisty nakazit mladá žena, která je v tomto podniku „pečená vařená“ a pochází z Karvinska, kde je situace s nákazou koronavirem dlouhodobě nejhorší.

Informace, že několik desítek mladých fotbalistů ze Sparty, Bohemians a Dukly během večírku v Techtle Mechtle, který se uskutečnil 11. července, nakazila koronavirem jistá slečna, není žádným tajemstvím.

Nejprve se spekulovalo o tom, že zdrojem šíření nákazy byla barmanka podniku. Tuto informaci Expresu sdělil člověk, který se pohybuje v českém juniorském fotbale.

„Je jí 25 let, je to blondýna a má s mladými fotbalisty velmi dobré vztahy. V ten večer tam byla a bavila se s nimi,“ řekl nám zdroj.

Proti tomuto tvrzení se ale rázně postavilo vedení podniku Techtle Mechtle.

„Můžeme potvrdit, že náš klub navštívilo dne 11. července 2020 děvče, které zřejmě mělo nákazu covidem-19 a zúčastnilo se párty s mixem mladých pražských sportovců a dokázalo je nakazit. Můžeme však jednoznačně prohlásit, že šiřitelem nákazy nebyl nikdo z personálu klubu. Klub je nadále otevřen,“ uvedl klub Techtle Mechtle na svých facebookových stránkách.

Svědek párty: Fotbalisty nakazila holka z Karviné, v baru byla často

Expresu se nově ozval člověk, který je podle svých slov pravidelným návštěvníkem podniku Techtle Mechtle a byl v baru i během zmíněného večírku s mladými fotbalisty.

Svědek nám sdělil, že fotbalisty nakazila jiná žena, nebyla zaměstnancem podniku, ale v Techtle Mechtle se objevovala často.

„Je blond, je jí kolem 25 let a Techtle Mechtle navštěvuje pravidelně. V ten večer přijela do Prahy z Karvinska, měla příznaky nemoci, a přesto se šla bavit se svými kamarády do tohoto klubu,“ sdělil nám člověk, který sám po večírku s fotbalisty skončil v karanténě.

Toho, že by mladá blondýna pila s fotbalisty z jednoho brčka či skleničky, si ale nevšiml.

„Nic takového jsem neviděl, ale možné to je,“ doplnil mladý muž, který si nepřál být jmenován.

Podle posledních zpráv, které zveřejnila ředitelka pražské hygienické stanice Zdeňka Jágrová, je po večírku v Techtle Mechtle nakažených celkem 76 osob a číslo stále stoupá. Nakažení mají prý zatím velmi lehký průběh onemocnění.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 3:17 sobota 21. listopadu 2020. Anketa je uzavřena.

  • 91
  • 63
  • 54
  • 53
  • 48
  • 48