Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Nakazila je barmanka, tvrdí svědek. Klub to popírá! Další mluví o dívce z Karvinska

    Ilustrační foto | foto: Koláž Expresu

    Aféra pražského klubu, kde se nakazilo přes šedesát mladých hráčů a desítky jich skončily v karanténě, nabírá na obrátkách. Expresu se ozvalo několik účastníků divokého večírku. Jeden z nich tvrdí, že s dorostenci popíjela z jednoho brčka samotná barmanka. Vedení klubu to ale důrazně popírá a tvrdí, že nikdo z personálu neměl pozitivní test na covid-19. Další svědek mluví o jisté dívce, která za bujnými sportovci přijela z Karvinska a měla příznaky nemoci.

    Mladí fotbalisté z rezervních týmů Bohemians, Dukly a Sparty vyrazili společně na takovouto divokou párty v sobotu 11. července do pražského nočního klubu Techtle Mechtle, který se u sportovců dlouhodobě těší velké oblibě.

    Alkohol tekl proudem a pařilo se až do rána. Jenže po pár dnech přišla velmi znepokojující zpráva. Podle oficiálních zpráv se na večírku nakazilo kolem šedesát osob koronavirem a přes sto lidí skončilo v karanténě. 

    „V karanténě je teď vlastně pět fotbalových mančaftů i s členy realizačního týmu,“ řekl nám člověk, který je v kontaktu s nakaženými fotbalisty, ale přál si zůstat v anonymitě.

    Údajně se měl nakazit i nejmenovaný novinář.

    Nakazit je měla barmanka, která má k fotbalistům „velmi blízko“

    Podle několika na sobě nezávislých zdrojů redakce Expres.cz měla mladé fotbalové naděje nakazit zhruba pětadvacetiletá barmanka, která má prý k fotbalistům dlouhodobě „velmi blízko“. 

    „Je jí 25 let, je to blondýna a má s mladými fotbalisty velmi dobré vztahy. V ten večer tam byla a bavila se s nimi,“ řekl nám člověk, jenž se pohybuje v českém juniorském fotbalu.

    „Pracuje dole v přízemí,“ doplnil dále náš zdroj.

    Údajně měli fotbalisté s mladou barmankou nejen klábosit na baru, ale společně také popíjeli drinky ze stejné nádoby jedním brčkem. 

    Dívka prý neměla tušení, že byla nakažená.

    „Můžeme potvrdit, že minulý týden navštívilo klub děvče, které zřejmě mělo nákazu covidem-19 a zúčastnilo se párty s mixem mladých pražských sportovců a dokázalo je nakazit. Co se klubu týká, je samozřejmě po důkladné kontrole Hygieny Praha a ta neshledala důvod k uzavření podniku. Přesto byl prostor pro jistotu vydezinfikován na vyšší úroveň, než je vyžadováno,“ uvedli zástupci klubu Techtle Mechtle na Facebooku.

    Vedení podniku také popřelo, že by nákazu roznesl někdo z personálu.

    „Můžeme jednoznačně prohlásit, že šiřitelem nákazy nebyl nikdo z personálu klubu. Klub je nadále otevřen,“ uvedl pražský podnik na svých stránkách.

    Dívka z Karvinska

    Redakci se ozvala jistá dívka, podle všeho bývalá zaměstnankyně baru, která se ten večer krátce zastavila v klubu. Byla jsem v klubu jen pár desítek minut, abych pozdravila bývalou kolegyni. Rozhodně tam ale nepopíjela alkohol s fotbalisty, které ani nezná. Od pátku je i po testování na covid-19 s negativním výsledkem. Pokud chcete vědět, která osoba za tímhle vším stojí, zaměřte se na slečnu z Karvinska,“ napsala.

    Nakažení jsou i florbalisté ze tří týmů

    Kromě mladých fotbalistů se v klubu podle našeho zdroje ocitli také extraligoví florbalisté z týmů Black Angels, Sparty a Karlových Varů. Celé týmy jsou teď v karanténě.

    „Většina našich hráčů, kteří šli na testy na covid-19 a navštívili té noci klub, se vrátila s pozitivním testem. Jsou ale bez příznaků,“ řekl výše uvedeném serveru trenér Black Angels Tomáš Janeček.

    „Letní příprava mužského A-týmu a juniorského týmu je dočasně přerušena kvůli pozitivnímu testu na covid-19,“ uvedli Black Angels na webu.

    Podle zdroje redakce Expres.cz florbalisté do pražského podniku zavítali z toho důvodu, že v Techtle Mechtle pracuje za barem jeden z jejich spoluhráčů.

    „Barman toho podniku hraje za florbalovou Spartu, takže šli asi za ním,“ řekl nám náš zdroj.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:39 čtvrtek 19. listopadu 2020. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      140
    • Trapas
      61
    • Super
      55
    • Tvl
      47
    • Sladký
      46
    • Cože
      45