Komentář ke Spartě: Lenoch Kadlec pod taktovkou jednoho zoufalého Itala!

Sparťanský experiment s italským trenérem je zatím propadák se vším všudy. Ve fotbalové lize remíza s Bohemians, v Evropské lize propadák s Crvenou zvezdou Bělehrad. A konec. Sparta už nebude hrát evropské soutěže, to je skandální výsledek. Proč se to stalo?

První zápas prohrála Sparta v Bělehradě 0:2. Ve druhém podlehla doma 0:1. V prvním poločase hrála příšerně, naprosto bez systému, který holt současný fotbal vyžaduje. Ve druhé půli, po vystřídání už to bylo lepší.

Jenže ani Tomáš Rosický, David Lafata či Tal Ben Chaim nepomohli. Do hry přišli příliš pozdě.

Sparta měla před utkáním zásadní plán. Co nejrychleji dát gól, aby se snížilo manko z prvního utkání. Jenže místo toho Crvena zvezda na hřišti jasně vládla. Nebylo divu, po pohledu na sestavu českého (v minulosti) superklubu.

Italský trenér Andrea Stramaccioni jednoznačně neví, co má dělat.

Příklad: V týmu má Václava Kadlece, kdysi český supertalent, jehož označoval agent Pavel Paska za nového Tomáše Rosického.

Václav Kadlec nečekaně nastoupil v základní sestavě Sparty.

Jenže tenhle chlapec je spokojený, bere velké peníze, vrátil se ze zahraničí. Sparta za něj před rokem zaplatila 73 milionů. Měl být trumfem.

Pak nastal obrat. Když přišel Stramaccioni, Kadlec byl v klatbě. „Neplní, co po něm chci,” řekl italský kouč. Jasně tak trefil problém. Kadlec je lenoch, o tom se mluví, jenže ne nahlas.

Přišel však rozhodující duel s Crvenou zvezdou a Kadlec byl najednou v základní sestavě. Připomeňme si: Před týdnem Stramaccioni Kadlece vůbec nevzal do Srbska, v neděli při lize s Bohemians ho celou dobu nechal sedět na střídačce.

Najednou bylo číslo 14 opět na place. Stalo se však „šílené” překvapení: Kadlec hrál špatně, a proto ho kouč vystřídal už o poločasu. To je pro hráče potupa.

Trenér Andrea Stramaccioni začal sezonu ve Spartě bídně.

Je to symbol.

Kadlec je mimo, stejně jako trenér Stramaccioni. Nikdo neví, co bude, Sparta přitom do projektu nazvaného italský trenér a jeho hráči vrazila minimálně 350 milionů korun.

Teď Sparta vypadla z evropských pohárů, přitom má čtyřicet hráčů pod smlouvou. To je problém. Především ale neví, kudy kam, což je jasně viditelné.

A italský trenér Stramaccioni rozhodně nevypadá, že by mohl klub vymotat z bludiště zakletých.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 22:22 pátek 1. prosince 2017. Anketa je uzavřena.

  • 26
  • 14
  • 11
  • 10
  • 7
  • 7