Pětkrát víc než Řepka! Sparťané Kanga a Čivič dostali za červené karty tučné pokuty

Za hloupost se platí. Hráči fotbalové Sparty Guélor Kanga a Eldar Čivič za své nepochopitelné zkraty na hřišti Slovácka, kde nakonec Letenští prohráli 1:2, vyfasovali od klubu velmi tučné pokuty. Zejména první jmenovaný zaplatí tak velkou částku, že dává vzpomenout na patrně největšího sparťanského rebela minulých let Tomáše Řepku.

Kanga s Čivičem sobotní zápas na Slovácku nedohráli. Nechali se totiž hloupě vyloučit a oslabili svůj tým.

Gabonský středopolař udeřil protihráče loktem, bosenský bek zase těsně před koncem zápasu ve vápně uštědřil nepochopitelnou hlavičku forvardovi Slovácka Janu Kuchtovi a domácí nakonec ještě kopali penaltu. Sparta nakonec kvůli nedisciplinovanosti těchto dvou borců přišla o dobře rozehraný zápas, s outsiderem z Moravy nakonec prohrála 1:2 a čelo tabulky se jí kolo od kola vzdaluje.

To, že oba hříšníci budou za červené karty platit, potvrdil už krátce po zmíněném zápase generální ředitel Sparty František Čupr.

„Přestože si myslíme, že vyloučení Kangy bylo docela přísné, padnou v případě obou červených karet podle interního řádu klubu pokuty v maximální možné výši,“ řekl pro Deník Sport Čupr.

A pokuty to budou pořádně mastné. Server VIP Sport uvádí, že se bude jednat o polovinu jejich platu. 

„Celý plat vzít nemůžou. V případě takhle zbytečných červených je to padesát procent z měsíčního platu,“ prozradil bývalý hráč Sparty, který odmítl být jmenován.

Guélor Kanga je v současné době největší sparťanský rebel.

Kanga, který bere měsíčně kolem dvou milionů, tedy od klubu vyfasoval pokutu milion korun.

Čivičova mzda je zase zhruba čtvrt milionu, takže bosenský bek za zbytečnou hlavičku Kuchtovi zaplatí 125 tisíc.

Takovéto extrémně vysoké finanční postihy pro problémové jednotlivce na Spartě pamatují z dob, kdy zde působil Tomáš Řepka.

Ten za své „blikance“ dostal nespočet mastných pokut jak od klubu, tak od svazu. Připomenout můžeme například tu z roku 2008, kdy Řepka na začátku zápasu s Brnem hodil míč do tváře protihráče Aleše Besty a dostal červenou kartu. Tehdy Sparta prohrála a i kvůli tomu později přišla o téměř jistý ligový titul, který nakonec vybojovala konkurenční Slavia.

Tomáš Řepka a Vladimír Šmicer

Řepka tehdy za tuto nepochopitelnou klukovinu zaplatil 200 tisíc korun. Tedy pětkrát méně, než teď vyfasoval největší současný sparťanský rebel Kanga.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:44 středa 3. dubna 2019. Anketa je uzavřena.

  • 18
  • 9
  • 9
  • 8
  • 7
  • 7