Sparta slaví titul: Krejčí s doutníkem, Kuchta si kopl do Slavie. Pak vzali benzínku útokem!

Devítileté čekání na titul je u konce! Fotbalisté Sparty ve 4. kole nadstavby Fortuna ligy urvali na Slovácku remízu 0:0, díky níž slaví celkově 37. klubový titul. Mistrovské oslavy propukly už po závěrečném hvizdu společně s fanoušky, kteří obsadili hrací plochu, aby se svými hrdiny prožili emotivní okamžiky v podobě splněného snu. Po několika minutách se hráči přesunuli do útrob stadionu, kde odstartovala bujará párty v mistrovských tričkách, která trvala až do ranních hodin. Co všechno se dělo na cestě do Prahy a jak se k zisku trofeje vyjádřily výrazné tváře Letenských?

Devět let trápení, různých trenérů a zbytečně nakoupených hráčů. Tak se dá popsat dlouhé čekání Sparty na vysněnou mistrovskou trofej. Tohle všechno je už ale minulostí. Letenský celek coby nejúspěšnější český tým historie dokázal získat 37. titul, první od roku 2014.

„Myslím, že je evidentní, jaké emoce prožíváme, co pro nás všechny tohle znamená. A nejen pro nás, ale pro všechny, kteří v klubu pracují dlouhé roky. Některé jsem viděl plakat a radovat se zároveň. Jsem hrdý na to, že toho mohu být součástí,“ prohlásil dojatý kouč Brian Priske.

Právě šestačtyřicetiletý Dán má na titulu obrovský podíl. Když před rokem přišel do tápající Sparty, měl za úkol vrátit klub tam, kam patří: na trůn ligového panovníka. To se bývalému trenérovi Midtjyllandu povedlo na jedničku s hvězdičkou.

„Spousta lidí do toho dalo všechno, mohou na sebe být hrdí. Obětovali se pro tenhle úspěch. Nemohli být tolik s rodinami. Zmínil bych hlavně Rosu. Prožil těžký rok, jsem za něj strašně rád,“ pěl ódy směrem ke sportovnímu řediteli Tomáši Rosickému Priske.

Sportovní ředitel Tomáš Rosický a hlavní kouč Sparty Brian Priske

Kapitán Krejčí si splnil životní sen

Bylo mu teprve 23 let, když převzal kapitánskou pásku po Bořku Dočkalovi. Středopolař Ladislav Krejčí mladší (24) alias LK37 ve Spartě dozrál a stal se skutečným lídrem, který se nesmazatelně zapsal do sparťanské historie a je každým fanouškem Sparty naprosto zbožňován.

„Je to splněný životní sen, jedna velká kapitola, které jsem chtěl v kariéře dosáhnout. Je super být součástí toho skvělého mančaftu, ještě jako kapitán,“ uvedl v rozhovoru pro iSport Láďa, který svými třinácti trefami pomohl k zisku trofeje.

„Byli jsme nejlepší v celé sezoně, ať si říká každý, co chce,“ vzkázal všem kritikům. Poté na Instagramu zveřejnil snímek s doutníkem v puse, k němuž napsal: „Ty vole, my jsme to dokázali!“

Kapitán Ladislav Krejčí v objetí fanouška

Kuchta si rýpl do Slavie

O největší pozdvižení se postaral útočník Jan Kuchta, jenž v lednu 2022 odcházel ze Slavie jako mistr ligy, vítěz poháru a nejlepší střelec titulové sezony. Jakmile vyšla na povrch informace, že přichází z ruského Lokomotivu na hostování do Prahy, avšak na opačný břeh řeky, v Edenu začali někteří spalovat jeho dresy a označovat ho za zrádce.

Slávistický boss Jaroslav Tvrdík tenkrát reagoval na jeho příchod do Sparty rýpavými slovy: „Kdo je Jan Kuchta? Mně se těžko hovoří o lidech bez vychování.“

Nyní si rýpanec neodpustil ani Kuchta, který se 13. května po vyhraném derby stal kmenovým hráčem Sparty. „Čas ukázal, kdo udělal chybu, protože jsme šampioni. Jsem strašně rád, že jsem ve Spartě,“ prohlásil šťastný Kuchta v rozhovoru pro O2 TV Sport.

Jan Kuchta a Jan Mejdr slaví v kabině mistrovský titul.

Mistrovské oslavy na benzínce

Po emotivních oslavách s fanoušky přímo na trávníku a bujaré párty v útrobách stadionu následovala více než tříhodinová jízda do Prahy, která se přerušila výživnou zastávkou na benzínové pumpě u Brna.

„Tak jsme mistři, no a co?“ zpívali alkoholem posilnění hráči, kteří vzali benzínku útokem a na prodejně vytvořili šampionský vláček, v jehož čele stanul Lukáš Haraslín. Podle serveru iSport si Letenští vzali na výpomoc i nedaleko odložený uklízecí vozík a přítomné prodavačky doslova šokovali.

Sparťané v euforii málem zbořili benzínku, prodavačky nechápaly.

„Ti se chovají, jako kdyby vyhráli válku,“ kroutila hlavou nepříliš dobře naladěná prodavačka. Korunu tomu nasadil fyzioterapeut Adam Kuttenberg, jenž byl uklizen do chladicího boxu s nápoji.

Adam Kuttenberg v chladicím boxu, do kterého ho zavřel Tomáš Čvančara.

Poté následoval příjezd do Prahy, nikoliv na Letnou, kde se bude slavit až v sobotu po posledním zápase sezony. Fotbalisté si to namířili rovnou směr Strahov, kde se dočkali přivítání od desítek fanoušků.

Následně se novopečení fotbaloví mistři odebrali do jednoho pražského baru, kde pokračovali v radovánkách v uzavřené společnosti. Pohár Letenští převezmou po sobotním domácím utkání s Plzní a ty pravé mistrovské oslavy začnou zřejmě až potom.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:19 čtvrtek 21. září 2023. Anketa je uzavřena.

  • 64
  • 19
  • 8
  • 8
  • 7
  • 6