Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Slávista Tecl je pro fanoušky jen drahý obětní beránek. Pět důvodů proč tomu tak je

    Teclovi se ve Slavii nedaří a stal se drahým obětním beránkem. | foto: Reprofoto Slavia.cz

    Přicházel za částku, kterou české kluby málokdy vysázejí na stůl. 15 milionů, tolik měl stát pražskou Slavii přestup Stanislava Tecla z Jablonce, ofenzivně laděný borec zatím ale vůbec nepřesvědčil a stává se pouze velmi drahým obětním beránkem fanoušků lídra tabulky. Proč tomu tak je?

    Když Stanislav Tecl do Slavie už podruhé ve své kariéře zamířil, tak si spoustu příznivců „Sešívaných“ klepalo na čelo. „Proč zrovna Tecl,“ ptali se například někteří skalní fanoušci.

    Do ambiciozního celku, si to v zimě naštrádoval bývalý velký talent českého fotbalu a Slavia tak získala dalšího muže do ofenzivy. Šestadvacetiletý fotbalista se ale zatím trápí a fanoušci Slavie mu nespokojenost s jeho výkony dávají náležitě najevo! Nepořídil si klub z Edenu pouze předraženého obětního beránka? Přinášíme vám čtyři důvody, proč angažmá Tecla fanoušci Slavie nesou nelibě.

    1) Oblíbenec trenéra

    Když je někdo miláček svého nadřízeného, tak to má vždycky těžké. Tohle je přesně případ Stanislava Tecla.

    Svého oblíbence si do klubu mocně přál kouč Jaroslav Šilhavý a pro čínské majitele pražské Slavie nebyl problém vysázet za jabloneckého útočníka 15 milionů.

    Stanislav Tecl stál Slavii více než 15 milionů.

    Přestupová částka fanoušky hodně zneklidnila, protože za podobnou sumu by se dali sehnat hráči s mnohem lepší formou a vizitkou, než je Tecl.

    Celý přestup tak působí jen jako pouze kamarádská výpomoc od kouče Šilhavého. A to se fanouškům červenobílých barev vůbec nelíbí.

    2) Záhadný Mick van Buren

    Nizozemský fotbalista přišel do Slavie v létě ještě za panování kouče Dušana Uhrina mladšího. Mick van Buren fanoušky okouzlil svou nevšední technikou a také svou urputnou snahou. Když už tento ofenzivní talent ztratí balon, ihned sprintuje aby ho získal pro svůj tým zpět.

    Blonďatý zabiják je schopný popasovat se i s rolí náhradníka a když už vběhne na hřiště, tak je tam pořádně cítit. Jeho kličky jsou často velice účinné a soupeři si s ním mnohdy nevěděli rady.

    Stanislav Tecl do Slavie zamířil z Jablonce, kde se mu také příliš nedařilo.

    Oproti Teclovi se zdá být Mick van Buren o mnoho lepší variantou a fanouškům hodně vadí, že právě milionový fotbalista z Jablonce zabírá místo tomuto talentovanému Nizozemci.

    3) Špatná pozice

    Když Tecl do Edenu přestupoval, tak kouč Šilhavý zářil štěstím. Pochvaloval si, že ho může využít jak v záloze, tak v útoku. Na hrotu ale září kapitán Milan Škoda a bosenský snajpr Muris Mešanovič, a tak když už Tecl nastoupí, tak je nucen trápit se na kraji zálohy.

    Tahle pozice je ale pro hráče, který má za sebou angažmá také v konkurenční Plzni, totálně nevhodná! Na „lajně“ se Tecl očividně trápí, jelikož postrádá potřebnou dynamiku a co se týče techniky, tak na tom také není úplně nejlépe.

    Stanislav Tecl stál balík, fanouškům se ale jeho přínos nezdá.

    Zatím se jen pokaždé snaží velmi těžkopádně obcházet přes protihráče a častokrát se mu jeho pokusy nepodaří a vypadá to, jako by na pozici krajního hráče hrál poprvé. Jeho centry (když už se k nim dostane) jsou navíc nepřesné a většinou nepředstavují pro obranu soupeře žádné nebezpečí.

    Stanislav Tecl je prostě hráč do vápna a střelec, který je často ve správný čas na správném místě. Nikdy z něj však nebude ten, který by měl vymýšlet gólové situace pro ostatní. Až si tohle jeho osudový kouč Šilhavý uvědomí, tak si možná oddychnou všichni.

    4) Odchod šikovného Mihalíka

    Ne že by Jaroslav Mihalík odcházel právě kvůli Teclovi, ale nějakou spojitost tyto dva obchody mezi sebou jistě mají!

    Tecl po Mihalíkovi dokonce i přebral číslo na dresu, ale fanoušci měli mnohem raději dřívějšího nositele „sedmnáctky“. Slovenský křídelník, který zamířil na hostování do polské ligy fanoušky udivil brilantní kopací technikou a milimetrovými centry, které v české lize jen tak nevidíte.

    Po Mihalíkovi převzal Tecl číslo dresu, oblíbenější byl ale jeho slovenský předchůdce.

    Mihalík potřeboval před EUREM hráčů do 21 let pravidelně nastupovat, a to se mu ve Slavii nedařilo. Kouč Šilhavý s ním nepočítal a tak ho poslal na hostování s opcí. Místo něj si ovšem přivedl oblíbence Tecla, který Mihalíkovi zatím nesahá ani po kotníky a navíc je o čtyři roky starší!

    Fanoušky tedy napadlo, že možná by bylo lepší, kdyby na Teclově pozici zůstal právě slovenský talent Jaroslav Mihalík, který se jako křídelní záložník jevil mnohem lépe, než poněkud vyhořelá jihlavská ikona Tecl.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:24 čtvrtek 24. srpna 2017. Anketa je uzavřena.

    • Super
      11
    • Haha
      7
    • Cože
      7
    • Trapas
      7
    • Sladký
      6
    • Tvl
      6