Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Slavii zasáhl severní vítr. Bude krutý k hvězdám i kouči Šilhavému

    Slavii povedou na důležitých místech dva muži ze Slovanu Liberec – sportovní ředitel Jan Nezmar a trenér Jindřich Trpišovský. | foto: Profimedia.cz

    Fotbalová Slavia tvrdě vyřešila pokažený podzim. Má nového sportovní ředitele Jana Nezmara, který na 99 procent odvolá od týmu kouče Jaroslava Šilhavého. Místo něj dorazí ze Slovanu Liberec Nezmarův letitý spolupracovník Jindřich Trpišovský. Slavií se zkrátka prožene krutý severní vítr.

    Přišel s vizitkou miláčka tribun. Slováka Dušana Šventa vítal boss Jaroslav Tvrdík ve Slavii slovy: „Vrátila se ikona.“

    Po roce je konec, Švento byl častěji zraněný než Tomáš Rosický a mizí ze scény. A nejen on, zpropadený podzim zasáhl i další velká jména. Kapitán Jiří Bílek už nebyl vytěžovaný, tak radši ukončil kariéru.

    Turek Halil Altintop, letní posila se zlatou ochrannou známkou, je na odchodu. Záložník dal jeden gól z penalty, většinou seděl na tribuně a nikdo nechápal, za co dostal podpisový bonus 50 milionů korun plus plat 1,6 milionu měsíčně.

    Ukrajinec Ruslan Rotaň se sice v sestavě objevoval, ale postupně byl upozaděn a odchází. Na jeho případě se ukázal uvadající vliv kouče Jaroslava Šilhavého. Trenér si zkušeného záložníka prosadil proti názoru ředitele Martina Kroba a byl za to kritizován.

    Na všech odchodech je vidět, jak tvrdě vkročil do Slavie Jan Nezmar, inženýr ekonomie a bývalý skvělý útočník. Ten přišel na začátku prosince ze Slovanu Liberec na post sportovní ředitele s cejchem nevšedního funkcionářského talentu.

    Tři trenéři, kteří výrazně ovlivňují současnost fotbalové Slavie. Jaroslav Šilhavý, který v klubu co nevidět skončí, Pavel Vrba, kouč Plzně, jež vzala Slavii sen o titulu, a Jindřich Trpišovský, nástupce Šilhavého.

    „Představenstvo Slavie jiné jednomyslně schválilo teze výstavby A-týmu předložené Janem Nezmarem,“ přivítal ho v klubu Tvrdík a jasně tak naznačil, jak silné postavení Nezmar ve Slavii získá.

    Byla to pravda. Rázný muž už úřaduje.

    Zaprvé se zbavil starších hráčů, jede tedy na vlně, jež mu přinesla úspěch v Liberci.

    Zadruhé - a to je ještě větší zásah - Nezmar propustí kouče Šilhavého. Ten přitom na konci minulé sezony slavil se Slavií titul. Jenže podzim nezvládl.

    A už na jeho konci, ještě před oficiálním Nezmarovým příchodem dal jasně najevo, že jeho vztah s vedením klubu uvadá.

    Jan Nezmar s manželkou na oslavě 125. výročí založení Slavie.

    „Tyhle spekulace, které se objevují pořád dokola, rozhodně nikomu nepomáhají. Promítají se do naší práce i k hráčům, ti to samozřejmě v kabině vnímají také. Pokračovat dál takhle nejde, trenérský tým buď prostě důvěru má, nebo nemá,“ řekl, jak ho štvou zvěsti o jeho odvolání. „Vyjádření v médiích, třeba na moji osobu, mi nepřijdou úplně férová. Zvlášť, když to vychází z klubu, tak je to pro všechny špatný signál. Ale ve fotbale se holt takové věci dějí. Každopádně s hráči a fanoušky jsme doteď něco prožili a nemyslím si, že je správné všechno zahodit a najednou říct, že někdo přijde a spasí to. S vedením si pak určitě sedneme a vyříkáme si to.“

    To už se stalo, vzejde z toho zlatý padák pro Šilhavého, jehož vystřídá Jindřich Trpišovský, uznávaný tuzemský trenér a především dlouholetý Nezmarův souputník v Liberci.

    Ve Slavii zkrátka začíná vládnout nová klika.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 16:05 pondělí 16. dubna 2018. Anketa je uzavřena.

    • Super
      10
    • Trapas
      8
    • Sladký
      7
    • Tvl
      7
    • Haha
      6
    • Cože
      5