Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Slavia válcuje Spartu i v zimě. Proč to tak je?

    Slavia drtí Spartu i v přestupním období. Ilustrují to příběhy Martina Haška a Tomáše Součka. | foto: Profimedia.cz

    Ligová hierarchie se nemění ani v zimě. Rovněž v přestupním termínu pražská Slavia drtí svoji úhlavní sokyni, letenskou Spartu. Jde o vztahy i velké peníze, v obou kategoriích Eden dominuje.

    To porovnání bije do očí. Slavia i Sparta, největší kluby fotbalového Česka (v Plzni prominou, ale tak to je), prodávají své opory.

    Martin Hašek dal na podzim za Spartu pět gólů a na čtyři přihrál.

    Borce ze středu zálohy, produktivní hráče. Martin Hašek, usměvavý chlapec ze Sparty, zapsal na podzim v lize pět gólů a čtyři asistence. To je super výkon, známka nejvyšší kvality.

    Tomáš Souček, tahoun Slavie, je ještě na lepších číslech: osm branek, tři nahrávky. K tomu skvělé výkony v národním mužstvu, v Lize mistrů, v minulé sezoně získal cenu pro nejlepšího hráče ligy, mistrovský titul.

    Je prostě výš než Hašek, což se projevuje i v nynějším přestupním termínu. Ale především je jinde jeho klub, Slavia. Její výkony a výsledky zaujímají kluby z jiných sfér než šedivá a neúspěšná Sparta.

    Tomáš Souček slaví gól na stadionu Borussie Dortmund.

    Proto si Slavia může říct 450 milionů, navíc poslat svého kapitána do anglické Premier League, nejoceňovanější soutěže světa.

    Proto se s ním loučí jako s vítězem.

    „Zaslouží si přestup,“ řekl dokonce i trenér Jindřich Trpišovský.

    Jistěže by měl radši svou hlavní oporu v mužstvu napořád, ale ví, že by tím zastavil Souškův posun výš. A Slavia je nyní na takové vlně, že na jaře vyhraje titul i bez Součka, navíc bude mít čas zapracovat na jeho místo nového hráče. Adepty na to má, Liberijec Oscar, posila z Liberce, by mohl být novým „Sukem“.

    Trenér Slavie Jindřich Trpišovský má těžkou hlavu, asi mu odejde nejlepší hráč Tomáš Souček.

    Ze sluncem zalitého Edenu se přesuňme na Letnou. Tam je mrazivo, a to nejen kvůli čtvrtému místu po podzimu, což je hanebné umístění.

    Sparta zatím nedělá posily, nemůže se zbavit drahých hráčů, které tolik nepotřebuje (nikdo je nechce), a teď přiložil pod oheň mladík Hašek.

    Postavil si hlavu, to jeho rodina umí, důkazem budiž jeho táta Martin, bývalý reprezentant a nynější trenér, i strejda Dominik, slavný hokejový brankář. Martin mladší se rozhodl, že neodjede s týmem na soustředění.

    To je šílenost, popření profesionality, kterou se ohání i jeho táta.

    Martin Hašek by mohl být budoucností Sparty, ale...

    „K odletu na soustředění se nedostavil záložník Martin Hašek. Klub to vnímá jako výrazné porušení hráčových povinností a vyvodí z takového jednání důsledky,“ oznámil klub na svém webu jen pár minut poté, co letadlo s mužstvem vyrazilo do Španělska.

    Hašek si takhle chce vytrucovat přestup do zahraničí. Porovnejme ho se Součkem. Ten mohl odejít několikrát za velké peníze, mohl do Ruska, kde by vydělal balík, mohl do Itálie. Počkal na lepší nabídku, netrucoval, hrál.

    Martin Hašek, záložník Sparty

    Hašek se vzepřel při první příležitosti. Nejprve ho lákali do Maďarska, už to se mu zalíbilo, nyní by rád zmizel do Izraele. Sparta si však řekla víc než nabízených 20 milionů, ráda by získala zhruba dvojnásobek.

    Proto se odchod zasekl – a Hašek se pohádal dokonce i s šéfem Tomášem Rosickým. Vše se navíc dostalo na veřejnost, i to je hanebnost.

    Slavii by se to nestalo…

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 16:07 pátek 29. května 2020. Anketa je uzavřena.

    • Super
      53
    • Tvl
      50
    • Haha
      49
    • Sladký
      49
    • Cože
      43
    • Trapas
      39