Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    S vámi ne, stojíme za Ukrajinou. Tvrdík zrušil přátelák s Bratislavou, plácla si s klubem z Moskvy

    Jaroslav Tvrdík nekompromisně zrušil přátelák se Slovanem Bratislava. Slovenský mistr si totiž ještě předtím domluvil zápas s Dynamem Moskva. | foto: Profimedia, koláž Expresu

    Měl to být vrchol zimní přípravy, československé derby. Jenže Jaroslav Tvrdík na Twitteru nekompromisně vzkázal, že Slavia přátelský zápas se Slovanem Bratislava ani ne dva týdny předem ruší. Důvod? Slovenský mistr si na soustředění v Kataru domluvil mač s Dynamem Moskva. „Není to o politice, ale o lidských hodnotách,“ odpověděl klub kritikům.

    Bojkot Rusů je ve světě sportu dlouhou dobu předmětem debat. Podle jednoho tábora dělají reklamu válečnému agresorovi, ten druhý má za to, že „politika do sportu nepatří“.

    Když proto Jaroslav Tvrdík na Twitteru velice rázně informoval, že Slavia s bratislavským Slovanem hrát nebude, vyvolal tento nekompromisní krok pořádný ohlas.

    „Tak to si potom přípravný zápas nezahrajeme,“ zareagoval šéf sešívaných na info, že si Slovan domluvil přátelský zápas také s Dynamem Moskva.

    Drtivá většina sportovních fanoušků jeho krok ocenila, dokonce i ti z Letné a také ze samotného Slovanu. Objevila se ale tradičně i kritika, že fotbal nemá s politikou nic společného, a urážky.

    V príprave pokračujeme v Katare. Sme v Dohe, v jednom z najlepších tréningových centier Aspire Academy. Desať dní, dva zápasy (Al Rayyan, Al Wakrah) - a potom už ostrý štart do druhej časti sezóny.
    .
    Let’s continue our preparation in Qatar. We are in Doha, one of the best training centrum Aspire Academy. Ten days, two matches (Al Rayyan, Al Wakrah) and then start to the second part of the season.
    .
    #preparation #priprava #qatar #katar #doha #matches #zapasy #trainingsessions #treningy #aspireacademy #skslovanbratislava #slovanbratislava #alrayyan #alwakra #nikeleague #nikeliga #europaconferenceleague #europskakonferencnaliga

    22. ledna 2024 v 14:45, příspěvek archivován: 23. ledna 2024 v 11:26

    „Určitě s nimi nebudeme hrát, legitimizovat Rusko je pro nás nepřijatelné. Není to o politice, ale o lidských hodnotách,“ vzkázal na sítích šéf strategické komunikace Slavie.

    Pražský klub směrem k válce na Ukrajině zastává dlouhodobě pevný postoj, stojí za napadenou zemí. Naopak na Slovensku celkově lze poslední dobou pozorovat značně proruské nálady, na podzim tam ostatně volby ovládl Robert Fico.

    Fotogalerie