Politici zmizeli, Slavii fandili zdravotníci s Pirkem. Ale i baníkovec Krajčo!

Pražská Slavia v prvním zápase osmifinále Evropské ligy remizovala s Rangers 1:1. K výhře ji nedotlačilo ani občasné skandování VIP tribuny, na kterou šéf klubu Jaroslav Tvrdík po excesu s Romanem Prymulou pozval zdravotníky. Na tribuně se objevil třeba i kardiochirurg a velký slávista Jan Pirk. Také ale dorazil zpěvák Richard Krajčo, který má na paži vytetovaný znak odvěkého rivala sešívaných Baníku Ostrava. A to by se oddaným slávistům, kteří zápas sledovali jen v televizi, nemuselo vůbec líbit.

Skvělý výkon Slavie a bezgólovou remízu s Leicesterem před několika týdny zastínilo osazenstvo VIP tribuny ve vršovickém Edenu.

Namísto fanoušků tam seděl třeba ředitel České televize Dvořák, hradní kancléř Mynář a v první řadě exministr zdravotnictví a premiérův poradce Roman Prymula, který přitom v ten samý den hovořil o nutnosti tvrdého lockdownu.

Po masivní kritice se šéf Slavie rozhodl zjednat nápravu. Na včerejší osmifinálový zápas s Rangers, který skončil remízou 1:1, pozval zdravotníky.

„Slavia Praha si ve spolupráci s partnery a sponzory klubu dovoluje pozvat hosty z řad lékařů, zdravotníků a zaměstnanců zdravotnických zařízení ČR na osmifinále Evropské ligy. Děkujeme za to, že zachraňujete naše životy,“ uvedl Tvrdík na Twitteru.

Pravidla byla stejná jako minule, všichni účastníci museli mít negativní PCR test a nasazený respirátor, což si pár jedinců k srdci nevzalo, jinak šlo ale vše podle plánu, a dokonce se z tribuny ozývalo i skandování.

Takto vypadala tribuna na zápase Slavie tentokrát.

Nechyběl ani nejznámější slávista z řad zdravotníků, kardiochirurg Jan Pirk. 

Slavii fandil i kardiochirurg Jan Pirk.

Ne všichni šťastlivci, kteří se na důležitý zápas Slavie dostali, ovšem patřili k bojovníkům z první linie. Na tribuně se objevil i zpěvák Richard Krajčo.

Ten je velkým fotbalovým fanouškem, v minulosti byl ale několikrát kritizován za to, že kvůli různým pracovním povinnostem střídá dresy českých klubů jako ponožky. Sám se ale považuje za baníkovce. A dokonce má na paži tetování ostravského klubu.

Richard Krajčo na zápase Slavie s Rangers

„Jsem Ostravák. Odmala jsem tak fandil Baníku a vždycky mu budu fandit,“ vysvětloval kdysi v pořadu Tiki-Taka na O2 TV.

„Zhruba před třemi lety si můj syn našel svůj milovaný klub a to je Slavie. Nutí mě tak chodit s ním na Slavii,“ vysvětloval tehdy, proč pravidelně navštěvuje právě i zápasy sešívaných.

Odveta čeká Slavii za týden, ve čtvrtek 18. března ve 21 hodin. Na půdě Rangers bude muset vstřelit nejméně jeden gól.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:17 sobota 10. července 2021. Anketa je uzavřena.

  • 114
  • 33
  • 16
  • 15
  • 14
  • 14