Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Mrzneme tu, oni nás nepustí! Slavia ukázala dění po bitvě s Rangers. Video cenzurovali právníci

    Slavia zveřejnila záběry po vyostřeném zápase s Rangers. | foto: Koláž Expresu

    Málokterý zápas českého mančaftu způsobil takový humbuk po celém světě jako loňský duel mezi pražskou Slavií a skotskými Rangers. Více než skvělý úspěch party kouče Trpišovského se řešila brutální hra svěřenců legendárního Stevena Gerrarda a také údajný rasismus směrem k záložníkovi Kamarovi. Slavia nyní zveřejnila záběry z útrob stadionu Ibrox Stadium, které mimo jiné ukazují, co se dělo po zápase. Kvůli zásahu klubových právníků muselo být video na poslední chvíli cenzurováno. „Je to škoda, jednou určitě půjde v původním znění,“ věří slávistický boss Jaroslav Tvrdík.

    Pražská Slavia v pondělí vydala třetí epizodu pětidílné série, která nese název Totální hattrick. Nejnovější díl z velké části pojednává o vyhroceném dvojzápase se skotským velkoklubem Glasgow Rangers, který Slavia loni vyřadila a postoupila tak do čtvrtfinále Evropské ligy.

    Odvetný zápas, jenž se konal ve Skotsku, byl plný brutálních zákroků na hráče Slavie. Nejhůře dopadl brankář Ondřej Kolář, který utrpěl frakturu čelní kosti.

    „Doktorům jsem říkal, že chci ten zápas dohrát. Pak jsem se podíval na dres a ten byl plný krve,“ vzpomíná v dokumentu Kolář, kterého v utkání nepochopitelným způsobem sestřelil domácí útočník Kemar Roofe.

    „Stačilo se trochu pootočit a mohl jsem být na místě mrtvý. Vždy když ten zákrok vidím, je mi ouvej, dá se říct, že jsem přežil vlastní smrt,“ dodává gólman, jehož čelo od té doby „zdobí“ památka v podobě velké jizvy.

    Na ostrovech se ale vůbec neřešil bídný výkon hráčů Rangers ani jejich šílené zákroky směrem ke slávistům. Británií i několik týdnů po zápase rezonovala aféra Ondřeje Kúdely. 

    Ten, i přestože pro to neexistuje žádný důkaz, vyfasoval desetizápasový trest za údajný rasistický útok směrem k záložníkovi Rangers Glenu Kamarovi. 

    Ondřej Kúdela měl Kamaru prý rasisticky urazit. To se neprokázalo, přesto dostal trest na deset zápasů.

    Finský záložník tmavé pleti pak českého obránce napadl v útrobách stadionu a jeho kumpáni měli zakrýt kamery, aby útok nebyl zdokumentován.

    Tvrdík: Dokument upravili právníci, Kúdelu čeká další soud

    V dokumentu o tom pochopitelně není ani zmínka, protože kauza ještě definitivně neskončila. Zkušeného stopera sešívaných totiž čeká další soudní řízení, tentokrát před Mezinárodní sportovní arbitráží (CAS) ve švýcarském Lausanne, kde se Kúdela pokusí očistit své jméno.

    „Vzhledem k probíhajícímu šetření orgánů činných v trestním řízení ve Skotsku, v České republice a řízení před Mezinárodní sportovní arbitráží musel být dnešní díl poprvé v historii seriálu kontrolován právníky a upraven,“ informoval na Twitteru slávistický boss Jaroslav Tvrdík.

    „Je to škoda, jednou určitě půjde v původním znění,“ dodal šéf nejúspěšnějšího českého klubu posledních let.

    Incidentu měl přihlížet legendární Steven Gerrard, trenér Rangers.

    Mrzneme a nemůžeme jít do šaten

    V nejnovějším díle slávistického dokumentu je ale znázorněna bizarní situace, k níž došlo po vyhroceném konci zápasu, kdy slávističtí fotbalisté nebyli vpuštěni do šaten.

    „Všichni jsme museli být venku, byla nám zima a nemohli jsme jít do šaten se převléknout,“ vzpomíná Nigerijec Peter Olayinka.

    „Hrozné. Ještě jsem nezažil něco takového. Věřím tomu, že nás za chvíli pustí dovnitř, ale tohle by se nemělo stávat. Někteří tu mrzneme,“ říká ve videu slovenský záložník Slavie Jakub Hromada.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:31 čtvrtek 5. května 2022. Anketa je uzavřena.

    • Super
      24
    • Trapas
      8
    • Tvl
      7
    • Haha
      6
    • Sladký
      3
    • Cože
      1
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...