Bitvu o hvězdu vyhráli fanoušci. Jak vypadá nový dres Slavie?

Takto bude vypadat nový dres fotbalové Slavie. | foto: Twitter

Projekt nová Slavia pokračuje na všech frontách. Jaroslav Tvrdík, jeden ze šéfů klubu, představil finální podobu posvátného dresu, v němž bude tým na jaře bojovat ve fotbalové lize o postup do evropských pohárů.

S logem sázkové kanceláře Fortuna nastupují fotbalisté Slavie ještě v zimní přípravě.

Armáda Dušana Uhrina, což je při znalosti majetkových poměrů Slavie, kde vládnou čínští majitelé, poměrně příhodné označení, bude na jaře oblékat nové dresy. Logo sázkové kanceláře Fortuna, jež bylo dominantou přední strany sešívaného trika, ustoupilo do pozadí.

22.ledna 2016 v 15:36, příspěvek archivován: 24.ledna 2016 v 23:41

Zatim vyhravajici varianta :-) pic.twitter.com/L66QxOMFcZ

Nyní budou nosit borci kolem střelce Milana Škody červenobílou uniformu, na hrudi bude upravené logo čínského vlastníka klubu, společnosti CEFC.

A to se ukázalo jako problém. Ve znaku je totiž červená pěticípá hvězda, symbol to socialistické společnosti, ale také samotné Slavie. V jejím znaku je hvězda natočená, s komunismem nemá nic společného. Jenže je prostě stejná – pěticípá.

24.ledna 2016 v 15:32, příspěvek archivován: 24.ledna 2016 v 23:41

Dres je finalni a mohu jen vsem podekovat za pripominky. Byla to uzitecna diskuse :-) pic.twitter.com/q12WrlsTI6

„Z úcty ke Slavii tam nemůže být,“ napsal jeden z fanoušků poté, co Tvrdík zveřejnil návrh. „Ne, z úcty k celé české historii,“ přisadil si další. Je pravda, že Slavia byla za komunismu klubem na černé listině, a to především v padesátých letech, kdy dokonce sestoupila do druhé ligy.

„Pánové, prosím emoce stranou. Jde o logo CEFC, jehož součástí je i hvězda. Stejně jako stovek dalších log po celém světě,“ odpověděl na některé reakce Tomáš Syrovátka z vedení klubu.

Jenže nakonec byly hlasy z tribun vyslyšeny, druhá hvězda na dresu nebude.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 5:02 úterý 24. května 2016. Anketa je uzavřena.

  • 20
  • 10
  • 8
  • 8
  • 6
  • 6