Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    „Smrt Spartě,“ řval slávista Stoch. Bude se omlouvat jako hříšníci z roku 2006?

    Přišel, rázem se stal hvězdou týmu a už má na kontě svůj první malér v sešívaném dresu! Slovenský rychlonožka Miroslav Stoch se skvělým výkonem podílel na středeční pohárové výhře Slavie nad Třincem (5:1). Jelikož byl nejlepším mužem na trávníku, tak se mu dostalo velké cti. S megafonem v ruce dirigoval tradiční „děkovačku“. Ovšem jeden z kotelníků mu do ucha našeptával text, který Stochovi dost možná způsobí problémy. Za „smrt Spartě“ pykali v minulosti už jiní borci z červeno-bílého tábora!

    „Nenávidíme! Všechny! Smrt Spartě,“ zní ve staré verzi děkovačky, kterou se v minulosti prezentovali fanoušci pražské Slavie. „Kotelníci“ ji tehdy křičeli pravidelně po každém zápase. Kvůli incidentu z roku 2006 ale vznikla děkovačka nová, která je mnohem mírnější. Žádné vulgarity zde nenajdete. 

    O jaký incident že se jednalo? Před jedenácti lety slávisté Fořt, Vlček a Dosoudil měli takovou radost z výhry v Mladé Boleslavi, že nenávistný text adresovaný úhlavnímu rivalovi z Letné začali křičet i s fanoušky. A byl z toho pořádný humbuk! 

    Chvíli se mluvilo o trestu pro sešívané trio, nakonec z toho byla jen velká potupa. „Slavia se musí Spartě písemně omluvit,“ sdělil tehdy předseda disciplinární komise ČMFS Alexander Károlyi.

    Podobná situace byla k vidění ve středu večer. Slavia přejela v poháru outsidery z Třince 5:1. Hvězdou utkání byl dozajista Slovák Miroslav Stoch, kterého si za krátkou dobu fanoušci sešívaných doslova zamilovali.

    Slovák Miroslav Stoch ve Slavii zatím válí. Na svém kontě má ale už svůj první průšvih.

    Po zápase Stoch dostal do ruky megafon a měl předříkávat tradiční „slušnou“ verzi slávistické děkovačky. Jeden z kotelníků si ale nejspíše řekl, že bude velká sranda dostat novou posilu z tureckého Fenerbahçe do problémů.

    Stoch totiž během krátké chvíle, co v Edenu působí, text děkovačky ještě nezná, a tak mu ho předříkával člen slávistických ultras. Místo nové děkovačky ho ale navedl k tomu, aby dvakrát do megafonu zakřičel „smrt Spartě“.

    Tribuna Sever se bavila náramně. Nový hrdina je oficiálně „jejich muž“. Nedávno Spartu pomohl skolit v derby, teď se do ní ještě takto navezl. Pro sešívané je rázem hrdina.

    Někteří příznivci červeno-bílých barev se ale tolik neradují. Mají totiž strach, že kvůli stupidnímu nápadu přijdou o svou novou oporu. Může se totiž stát, že Stoch za urážení rivala dostane trest. A to by byl pořádný malér. Bez Stocha je ofenziva loňského mistra totiž sotva poloviční.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 20:39 pátek 19. ledna 2018. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      9
    • Super
      8
    • Haha
      8
    • Cože
      6
    • Sladký
      6
    • Tvl
      6
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...