Slávistický bizár: Dýmovnice na zavřeném stadionu a nesmyslná děkovačka

Fotbalový stadion Slavie byl pro fanoušky uzavřen z bezpečnostních důvodů. Chránit se má zdraví hráčů i samotných fanoušků. Ligový šlágr sice přišel o skvělou fanouškovskou kulisu, ale lidé mohou být alespoň rádi, že soutěž probíhá a zápasy se odehrávají. Co by za to dali například fanoušci v Holandsku, kde už domácí ligu dávno ukončili.

Možná poprvé v historii se fanouškům podařilo přerušit fotbalový zápas, i když vůbec nebyli na stadionu. Slávistům se to podařilo pomocí dýmovnice, kterou odpálili u stadionu a po chvíli už byl dým na celé hrací ploše. Situace byla tak špatná, že rozhodčí musel zápas přerušit.

Posílat kapitána domácího týmu, aby šel fanouškům promluvit do duše, sudí nemohl, a tak nezbývalo než počkat.

Přestože zápas branky nepřinesl a týmy si rozdělily po bodu, spokojenější mohla být Slavia, která tak udržela svůj náskok před konkurenční Plzní.

Hráči i realizační tým Slavie si po zápase neodpustili klasickou děkovačku, která se tentokrát uskutečnila před stadionem, většina nezaujatých fanoušků jen kroutila hlavou.

Po celé zemi jsou zavřené stadiony, kluby přicházejí o výdělky z prodeje lístků, to vše s cílem udržet lidi zdravé a neriskovat, Slavia Praha na to jde evidentně úplně opačně.

Bezpečnostní opatření nedávají Slavistům zřejmě příliš smysl.

Za fanoušky si hráči po zápase došli a několik minut si nahlas vzájemně „děkovali“.

Podle záběrů je vidět, že na děkovačku dohlížela policie, která by z takového shromažďování bez dodržování bezpečnostních opatření neměla mít příliš velkou radost.

Shodou okolností Slavia před necelým měsícem testovala své hráče a v klubu byl koronavirus zjištěn. Celý klub pak putoval do preventivní karantény a plánovaný zápas s Jihlavou byl zrušen.

Pokud by se nemoc u hráčů zjistila nyní, během probíhající sezony, byl by to pro sešívané velký problém.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:34 úterý 6. října 2020. Anketa je uzavřena.

  • 64
  • 56
  • 55
  • 55
  • 52
  • 51