Válka ve Slavii? Trenér gentleman Šilhavý pálí ostrými do vlastních řad

Ozval se. I když se to nečekalo, jeho pověst smířlivého gentlemana tomu nenahrávala. Trenér fotbalové Slavie Jaroslav Šilhavý se ostře opřel do vedení klubu, do šéfů úřadujícího mistra.

Mluví se o tom už pár týdnů. Ve Slavii to skřípe. Především ředitel klubu Martin Krob není přesvědčen o tom, že Jaroslav Šilhavý je pravým trenérem pro neuvěřitelně ambiciózní tým.

Nic na tom, že minulou sezonu projelo mužstvo po jeho nástupu bez porážky a slavilo mistrovský titul.

Pro Kroba je Šilhavý mužem na odstřel kvůli podzimní realitě. Slavia nepostoupila do Ligy mistrů, v domácí soutěži ztrácí na vedoucí Plzeň čtrnáct bodů. Vzhledem k tomu, že na jaře se hraje jen čtrnáctkrát, je o titulu a přímé vstupence do Ligy mistrů rozhodnuto. Navíc nedokázal využít (papírový) potenciál letních milionových posil.

„Jinak s trenéry a s posilováním kádru to je (asi nejen u nás) věčný spor. Každý trenér chce mít třicet hráčů, a nejlépe aby ten nejhorší byl Ronaldo a ostatní aspoň o chloupek lepší,“ rýpl si do Šilhavého v časopise Football Club ředitel Krob.

Jaroslav Šilhavý nemá ve Slavii jistou pozici.

To byl šíp do zad.

Proto se objevily zprávy o Šilhavého odchodu. Nahrává tomu i fakt, že Slavia angažovala na post sportovního ředitele rázného Jana Nezmara z Liberce, který je propojen snad pupeční šňůrou s koučem Slovanu Jindřichem Trpišovským.

Boss Slavie Jaroslav Tvrdík sice odmítl, že byl Šilhavý mužem přes palubu, ve fotbale však slova občas platí jen pár minut.

Jaroslav Šilhavý připravoval tým na poslední zápas v Evropské lize v dobré náladě. Ale poté ukázal, že není v pohodě.

Šilhavý dlouho držel dekorum, až ve středu večer se ozval: „Tyhle spekulace, které se objevují pořád dokola, rozhodně nikomu nepomáhají. Promítají se do naší práce i k hráčům, ti to samozřejmě v kabině vnímají také. Pokračovat dál takhle nejde, trenérský tým buď prostě důvěru má, nebo nemá.“

Na kouče s pověstí diplomata ostrá slova.

Ale přišla ještě tvrdší: „Ta vyjádření v médiích, třeba na moji osobu, mi nepřijdou úplně férová. Zvlášť, když to vychází z klubu, tak je to pro všechny špatný signál. Ale ve fotbale se holt takové věci dějí. Každopádně s hráči a fanoušky jsme doteď něco prožili a nemyslím si, že je správné všechno zahodit a najednou říct, že někdo přijde a spasí to. S vedením si pak určitě sedneme a vyříkáme si to.“

Je vidět, že ve Slavii bude napjatá zima.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:50 pátek 6. dubna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 6
  • 5
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4