Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Problémy Slavie: (Ne)ruka či pochyby nad trenérem Šilhavým. Zoufalejší je už jen Sparta

    V Olomouci Slavia opět ztratila. Nic na tom nezměnili ani útočníci Milan Škoda s Tomášem Necidem. | foto: Profimedia.cz

    Další ztráta a Plzeň se tetelí. Pražská Slavia, úřadující mistr ligy, jen remizovala v Olomouci a Viktoria na ni má po šesti kolech fotbalové ligy náskok šesti bodů. To už je propast. Slávisty může těšit jen fakt, že Sparta je ještě zoufalejší.

    Pozor, může být ještě hůř. Příští víkend hostí Plzeň Zlín. Západočeši jsou zatím stoprocentní, vyhráli všech šest duelů, v sobotu bravurně zničili dosud velmi úspěšný Liberec, a to dokonce na jeho hřišti.

    Naproti tomu Slavii čeká zápas největší. Ale také nejvíce nevyzpytatelný. Za týden se poměří v derby se Spartou, která zatím tápe ještě víc než Slavia, a v Plzni dozajista věří v nerozhodný výsledek. V tom případě by ztratili oba rivalové.

    V případě výhry nad Zlínem by mohli utíkat Slavii o osm bodů, to už by byl pro nejbohatší klub české ligy vskutku průšvih.

    Náskok Plzně však narostl už v sobotu. Viktoria vyhrála a Slavia nedokázala zdolat Olomouc. Výsledkem 1:1 tak ztratila body i s druhým nováčkem soutěže, remizovala také v Ostravě s Baníkem.

    V Olomouci přitom vedla. „Jenže první půle byla špatná,“ utrousil kapitán Milan Škoda. „Zkušené mužstvo by si vedení uhlídalo,“ glosoval kouč Jaroslav Šilhavý.

    Jenže v Olomouci se ukázalo, že Slavia není takový válec. Pravda, domácím pomohl gól rukou. Neměl platit, i když pravidla jsou nejednoznačná a sudí tvrdil, že domácí Václav Jemelka nehrál úmyslně. „Jestli byla, tak asi neměl gól platit, ne?“ ptal se Šilhavý trochu ironicky.

    Na druhou stranu, připomeňme první kolo, kdy rozhodčí darovali Slavii nesmyslnou penaltu v zápase s Teplicemi. Tam se jim nesmyslně zamotaný výklad pravidel o hraní rukou hodil. Tentokrát ne.

    Kouč Jaroslav Šilhavý byl za některé kroky při zápase v Olomouci kritizovaný.

    Jenže co naplat. Slavia je mistr a gól v prvním poločase by ho neměl zastavit. Ve druhé půli se Slavii tlačila vpřed, jenže nebylo jí to nic platné. Olomoucký gólman Miloš Buchta byl vynikající, ale zase nebyl pod takovým tlakem, jak se čekalo.

    Fanoušci Slavie to vyčítají kouči Šilhavému. „Budíček, trenére!“ stálo na webu Slávistické noviny. Vyčítáno mu je nasazení Halila Altintopa, který rozhodně nevypadá jako borec s více než třemi stovkami startů v německé Bundeslize, či příliš brzké střídání Slováka Miroslava Stocha.

    To je pohled příznivců, jsou tu však i zprávy ze zákulisí. A ty mluví o tom, že Šilhavého pozice není tak silná, jak by se po zisku titulu mohlo zdát.

    Slavia zatím v nové sezoně strádá. Její postavení v lize už jsme popsali, je tu také krach v play-off Ligy mistrů. Kdyby vypadla například s Liverpoolem, jenž byl rovněž v této fázi Champions League, nic by se nedělo. Jenže ona nestačila na kyperský Apoel Nikósie, ve dvou utkáních mu nedala ani gól.

    I Šilhavý pak přiznal: „Byl to hratelný soupeř.“

    Mluví se o tom, že zatím nezvládá poskládat do kupy mistrovský tým s velkými letními posilami.

    Ihned se, samozřejmě, spekuluje o mužích pro Slavii. Prvním na řadě je údajně liberecký kouč Jindřich Trpišovský, který pravidelně se Slovanem dělá zázraky, i když mu majitel klubu Ludvík Karl co půlrok rozprodá mužstvo.

    Druhé jméno je ještě zvonivější. Karel Jarolím vůbec nemá jistotu, že bude pokračovat po skončení kvalifikace mistrovství světa u národního mužstva a jeho slávistická minulost je více než rozvinutá i úspěšná...

    Zažene Šilhavý problémy a ustojí slávistický tlak?

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 17:03 pondělí 8. ledna 2018. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      9
    • Super
      8
    • Haha
      7
    • Tvl
      5
    • Sladký
      4
    • Cože
      3