Slavia porazila Kluž, ale fanoušci to neviděli: Na O2 TV se snesl hněv, jak reagovala?

Užijte si fotbalovou bitvu! Tak televizní stanice O2 TV Sport lákala na zápas pražské Slavie s rumunskou Kluží. První duel play-off UEFA Champions League o postup do základní skupiny sešívaní zvládli skvěle a z horké půdy si odvezli cenné vítězství 1:0. Přímý přenos ale nebylo možné na některých platformách sledovat. Smůlu měli i dlouholetí klienti. Někteří rozčílení fanoušci dokonce společnosti vyhrožují okamžitým ukončením smlouvy či hromadnou žalobou. Jaká je reakce O2 TV Sport?

Ti, kteří se chtěli podívat na zápas Slavie s Kluží například na notebooku, měli smůlu. „K O2 TV se pokouší přihlásit až příliš mnoho uživatelů. Zkuste to prosím za pět minut,“ vyskočilo místo přímého přenosu.

Pět minut uteklo a vzkaz svítil dál. Občas ho vystřídala zpráva o neznámé chybě. O2 TV se rozhořčeným fanouškům omluvila na Facebooku.

„Žádné výmluvy! Všem, kteří mají problémy se sledováním přenosu Slavie, se velmi omlouváme,“ napsal v průběhu zápasu výkonný ředitel O2 TV Sport Marek Kindernay.

„Některé naše TV aplikace byly v důsledku obrovského zájmu diváků přetíženy,“ doplnil.

O2 TV poskytla zápas zdarma

Proč byly aplikace přetíženy? Protože placená televizní stanice O2 TV Sport umožnila divákům sledovat zápas zdarma přes internetovou aplikaci. 

Odnesli to pak i stálí klienti O2. Někteří z nich hrozí hromadnou žalobou a přemýšlí o okamžitém ukončení smlouvy.

„Celé tři měsíce se těším na tento zápas a vy mi teď řeknete, že mám vyčkat na přihlášení. Každý měsíc vám za tuto službu platím a teď místo toho, abych sledoval fotbal, jsem zde rozhořčen. Zajímala by mě kompenzace za tento výpadek,“ zeptal se jeden z rozhořčených diváků.

A odpověď dorazila za několik hodin.

„Omlouváme se za včerejší výpadek O2 TV, který postihl část našich zákazníků. Pro všechny jsme připravili kompenzaci v podobě poukázky 500 Kč na nákup příslušenství nebo telefonu v našich prodejnách. Poukázky budeme posílat e-mailem během dnešního a zítřejšího dne,“ stojí v prohlášení O2 TV.

Tohle ale divákům pochopitelně nestačí.

Vidí v tom obchodní trik, kdy společnost chce na své chybě ještě vydělat. Navíc slevy v podobné výši jako zmíněný poukaz společnost většinou rozdává neustále.

„Člověk si zaplatí za fotbal, který pak musí sledovat s reklamami a francouzským komentářem nakonec někde jinde. Místo abyste vrátili peníze za ten fotbal, dáváte trapné poukazy, abyste se dostali další peníze. Jste trapní,“ vzkázal televizní stanici divák Jan.

„Dobrý den, dnes mi od vás přišla faktura, bohužel kvůli velkému zájmu o mé peníze je můj účet momentálně přetížený, prosím O2 o trpělivost. PS: Mám kupon do hračkárny, zašlu vám ho jako kompenzaci za problémy,“ dělal si ze společnosti legraci divák jménem Lukáš.

Slavia vyhrála v Rumunsku, fanoušci se nervovali u televize.

Našli se i tací, kteří se přímo modlí za to, aby fotbal přešel zpět na Českou televizi. Není tomu však dlouho, co se fotbaloví fanoušci radovali, že z veřejnoprávní televize nejpopulárnější zápasy včetně Ligy mistrů zmizely.

Jaký máte názor vy? Chcete, aby fotbal nadále vysílala televize O2 TV Sport? Vyjádřete svůj názor v diskusi pod článkem.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:00 čtvrtek 19. prosince 2019. Anketa je uzavřena.

  • 58
  • 50
  • 49
  • 45
  • 41
  • 40