Co se dělo na stadionu v Glasgow? Unikátní záběry, jak se slávisté snažili dostat do šatny

Třicet minut. Tak dlouho nechtěli hráči Rangers pustit své přemožitele z řad SK Slavia do útrob stadionu. Na sociálních sítích se nyní objevilo šestiminutové video, v němž se vyhrocenou situaci snažil slávistický trenér Jindřich Trpišovský vyřešit se Stevenem Gerrardem. Nepomohlo ani zařvání Tomáše Syrovátky.

Měli slavit neskutečný fotbalový výkon, místo toho trčeli na uzavřeném stadionu a nemohli se dostat ani do šatny. Takto potupně skončil pro hráče pražské Slavie jejich čtvrteční zápas ve skotském Glasgow. Zatímco oni bezprostředně po skončení zápasu slavili a rozdávali rozhovory, jejich soupeři odešli do útrob stadionu a svým přemožitelům zabarikádovali vstup do šatny.

Ze záznamu, který se objevil na sociálních sítích a natáčel ho člen realizačního týmu pražské Slavie, je zřejmé, jak vypjatá byla na stadionu atmosféra. Záznam začíná, když od zavřených dveří přichází Jindřich Trpišovský a za ním jde Steven Gerrard. Oba pány následuje na první pohled naštvaný Tomáš Syrovátka, který se drží, aby nevypěnil.

„To je tragédie. Hoši, co je tohle? Kde je UEFA?“ ptá se kdosi na záznamu, zatímco si Trpišovský a Gerrard opodál něco vysvětlují. Ze záznamu je zřejmé, že zatímco slávistický trenér nechápe, proč je nechtějí pustit dovnitř, trenér Rangers řeší jen to, co měl údajně Ondřej Kúdela říci finskému záložníkovi Kamarovi.

Když už byl hlouček kolem Trpišovského a Gerrarda moc hlučný, pokusil se některé rozhořčené slávisty odehnat jeden z organizátorů, který je upozornil, že by neměli rušit hovor džentlmenů. „Jakých džentlmenů? Řekni mu, že to neunesli. Absolutně,“ radí Trpišovskému další hlas v pozadí.

Ze záznamu je zřejmé, že Steven Gerrard se rozhodně nesnažil situaci vyřešit, ani po jeho odchodu z hřiště nebyli slávisté vpuštěni do šatny. To už Tomáš Syrovátka vypěnil. „No, no, no! It is not ok,“ zařval Syrovátka u vstupních dveří do útrob stadionu, když zjistil, že ani po pohovoru se Stevenem Gerrardem nebudou vpuštěni do šatny.

Nutno říci, že slávistům zůstal smysl pro humor. „Hoši, tak si tady dáme trénink, ne?“ snažil se uvolnit atmosféru jeden z hráčů. „Pojďme udělat formaci a vtrhneme tam. Jako Římani na Galy,“ smál se další.

Nejtrefnější byla hláška, že takové jednání by nezažili ani v Horní Dolní.

S respektem se ke slávistům nezachovali Rangers ani po jejich vpuštění dovnitř stadionu. Právě tam byl napaden Ondřej Kúdela, a to zrovna ve chvíli, kdy se zdálo, že se situace uklidňuje. To aspoň vyplývá z jeho vyjádření, které poskytl webu iDnes.cz.

„Když už to vypadalo, že se situace uklidnila, potkal jsem se s Kamarou v tunelu. Před zástupci UEFA a oběma trenéry mě naprosto promyšleně a připraveně bez jakéhokoliv varování udeřil pěstí do obličeje. Nereagoval jsem nijak, Kamaru pak začala uklidňovat jak ochranka, tak i zástupci UEFA, kteří byli z toho, co viděli, naprosto v šoku a roztřesení. Odešel jsem pryč, navíc jsem pak musel na dopingovou kontrolu, na kterou mě vylosovali,“ popsal zbabělý útok na svou osobu Kúdela.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:41 sobota 17. července 2021. Anketa je uzavřena.

  • 123
  • 32
  • 20
  • 18
  • 16
  • 16