Peklo v Istanbulu: Fanoušky Slavie napadli chuligáni Fenerbahce. Měli je pobodat!

Své vlastní hráče hlasitě vypískali, to pravé turecké peklo začalo ale až několik desítek minut po zápase! Fanoušci istanbulského Fenerbahce neunesli prohru na domácí půdě s pražskou Slavií 2:3 a napadli ve městě příznivce českého klubu. Údajně došlo i k pobodání nevinných fandů!

Pražská Slavia zvládla utkání na horké turecké půdě a Fenerbahce porazila 3:2 po gólech Traorého, Dorleyho a Lingra.

„Jednalo se o fakt těžký zápas. Soupeř byl dobře připravený, i když my, myslím, také. Začátek byl v režii Fenerbahce, my ale chtěli hrát takový chytrý fotbal a k tomu jsme se propracovali. Myslím si, že relativně rozhodla i kondice a taktika,“ řekl po zápase slávistický trenér Jaroslav Köstl, který v Turecku zastoupil nemocného hlavního kouče Trpišovského.

Příznivci Fenerbahce špatný výkon svých miláčků velmi těžko nesli. Během zápasu se několikrát ozval ohlušující pískot směrem k domácím borcům. To nejhorší ale přišlo po zápase.

Pražská Slavia zvítězila v Istanbulu 3:2 a veze si velmi dobrý výsledek do odvety.

Někteří slávističtí fanoušci byli ubytováni v Istanbulu a po zápase se vraceli do svých hotelů. Cestou je měla napadnout skupinka tureckých chuligánů. Podle twitterového účtu Hooligans TV byli někteří slávisté dokonce pobodáni!

„Napadeno bylo asi dvacet fanoušků, někteří z nich byli pobodáni,“ stálo na výše zmíněném twitterovém účtu, kde se objevila také fotografie údajně napadeného fanouška.

Na twitterovém účtu Hooligans TV se objevila informace o napadení slávistických fanoušků v Istanbulu.

Zpráva, která se objevila na sociální síti, v noci zmizela. Později byla informace o brutálním útoku na české fotbalové fandy upravena.

„Napadeni byli čtyři fanoušci, informace o dvaceti je lež,“ uvedla stránka Hooligans TV.

Slavia na svém oficiálním profilu poté nabádala napadené fanoušky, aby se obrátili na policii nebo napsali na klubový e-mail.

„Pro všechny fanoušky platí: Dbejte na své bezpečí, pohybujte se ve skupinách a schovejte slávistické symboly,“ stálo na twitterovém účtu pražského klubu.

Mluvčí Slavie: S poraněným fanouškem jsme v kontaktu

Redakce Expres.cz kontaktovala slávistického tiskového mluvčí Michala Býčka. Ten nám potvrdil, že k napadení v Istanbulu skutečně došlo.

„Jednalo se o incident po utkání, při kterém byl jeden ze slávistických fanoušků lehce zraněn. Jsme s ním v kontaktu. Už v noci jsme apelovali na naše fanoušky, aby dbali na své bezpečí a chovali se v cizím městě zodpovědně,“ sdělil nám Býček.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:12 sobota 18. června 2022. Anketa je uzavřena.

  • 36
  • 14
  • 6
  • 4
  • 4
  • 3