Talent ze Slavie Weitz se ozval z nemocnice: Boj s leukémií nevzdávám, hokej mi chybí!

Dlouho kolem něj bylo ticho, teď se talentovaný hokejista Sebastian Weitz (16) sám rozhodl své kamarády a fanoušky informovat o boji s leukémií. Zadák pražské Slavie, jehož podporují i slavní hokejisté jako Radek Smoleňák či Tomáš Hertl, vzkázal, že boj o život v žádném případě nevzdává a už by se nejraději zase proháněl na ledě!

Český hokejista Sebastian Weitz, který bojuje s leukémií, dal o sobě po delší době vědět. Na svůj profil na Instagramu přidal z motolské nemocnice starší snímek ze zápasu a k fotografii připsal: „Tohle mi moc chybí, ale stále bojuji!“

Okamžitě se mladý sportovec dočkal podpory jak od svých spoluhráčů ze Slavie, tak od zkušených hokejistů. Emotikon srdíčka mu tentokrát poslal například Zdeněk Bahenský, exmanžel Vlaďky Erbové.

Zpráva, že talentovaný hokejista z pražské Slavie Sebastian Weitz bojuje s leukémií, se objevila začátkem roku.

Mladého obránce nejprve trápily blíže nespecifikované problémy s kotníkem. Když se po krátké pauze vrátil na led, stále se necítil dobře, což všechny v klubu znepokojovalo.

„Pak se na vyšetření odhalila leukémie,“ řekl před několika měsíci pro deník Sport jeden z trenérů slávistického dorostu Milan Antoš.

Sebastian Weitz válí za pražskou Slavii.

Kvůli chemoterapii Weitzovi poté vypadaly vlasy, jeho parťáci ze Slavie ho na dálku podpořili tím, že se nechali oholit dohola.

„Díky, že jste při mně,“ napsal tehdy na Instagram mladičký hokejista, za nímž do nemocnice chodí kamarádi a nosí mu dárky.

Jeho kamarádi a spoluhráči šli kvůli Sebastianovi dohola!

Bezvadnou partu, která ve slávistickém dorostu očividně je, si pak pochvaloval i trenér Antoš.

„Kluci spolu dva roky prožívali všechna vítězství i porážky, teď spolu žijí i tenhle příběh. My jako Slavia Sebastiana samozřejmě podporujeme taky, ale je jen dobře, že s touhle akcí přišli sami hráči. Jsou skvělí, že jim to není jedno,“ pochválil své svěřence Antoš.

Kromě zmíněného Zdeňka Bahenského vyjádřili Weitzovi podporu už také například Radek Smoleňák či exslávista a dnes hvězda amerického San Jose Tomáš Hertl.

„Určitě to zvládneš, mysli pozitivně,“ řekl Hertl v krátkém videu, které se před časem objevilo na Instagramu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 1:39 středa 10. listopadu 2021. Anketa je uzavřena.

  • 6
  • 4
  • 3
  • 3
  • 3
  • 3