Žádný luxus, ale navoněná bída! MMA zápasnice popsala reálný život bijců z klece

Drahé šaty, krásné ženy, těla plná kérek a samozřejmě nadupané bouráky v garáži! Tak si mnozí představují životy tuzemských MMA hvězd. Moderní gladiátoři z klece se ale ve většině případů v penězích rozhodně netopí. Zkušená zápasnice Sandra Mašková (32) popsala, jak vypadá realita!

Sandra Mašková, která je známá též pod zápasnickou přezdívkou „Medojed“, patří bezpochyby mezi známější české zápasnice. V minulosti zářila jako kickboxerka, povedlo se jí opanovat světové hry i získat titul vicemistryně Evropy organizace WAKO.

Pak přešla na stále více populární sport MMA. Působila ve dvou největších tuzemských organizací XFN a Oktagon. Teď se rozhodla s profesionální kariérou seknout. Jedním z důvodů je fakt, že drsným sportem si za dlouhé roky dřiny nevydělala zrovna převratné peníze a chce myslet na budoucnost.

„Tím sportem jsem si nikdy nevydělala, lila jsem do toho peníze a práce k tomu byla potřebná. Teď jsem spokojená jako nikdy v životě, dělám jenom to, co mě baví. Trénuji lidi a sport dělám jen pro zábavu,“ řekla nám otevřeně Sandra, která si hodlá přivydělávat na sociální síti OnlyFans, kde bude sdílet sexy fotografie.

Široká veřejnost má o MMA zápasnících mínění, že jsou to štědře placení borci, kteří jednou za tři měsíce někoho zbijí v kleci a pak si žijí jako králové ve svých obřích domech s luxusními bouráky v garážích. 

Tak to ale podle Maškové vůbec není.

„Domnívám se, že ti zápasníci, kteří si tady vydělávají velké peníze, se dají spočítat na prstech jedné ruky,“ řekla nám Mašková.

„Všichni zápasníci, které já znám osobně, normálně pracují, většinou třeba u policie. Dřou po šichtě, před šichtou, mezi šichtami. Život zápasníka opravdu není jednoduchý,“ dodala sympatická Sandra.

Takhle Sandra Mašková řádila v kleci.

Velké peníze si tu vydělá jen Vémola a pár dalších

Pravda je, že výplaty MMA zápasníků šly za poslední dobu raketově nahoru díky zvýšenému zájmu fanoušků. 

„Plat zápasníka by se měl skládat z platu za zápas plus další finance jsou od sponzorů. Ti, kteří začínají, dostávají 5000 korun a ti nejlepší dostávají okolo 8000 až 10 000 eur. Pokud zůstanu u zápasů v Česku, momentálně nejvíce dostávají Végh, Vémola a Pešta. Jde o částky 10 až 15 000 eur za zápas. Toto je částka od promotéra, každý má ještě sponzory, případně bonusy ve smlouvách, což jsou další možné příjmy,“ řekl v minulosti pro server Sport.cz MMA trenér a bývalý zápasník Jiří Paluska z pražského Penta Gymu, pod jehož křídla spadá bijec Viktor Pešta.

Karlos Terminátor Vémola miluje luxusní auta. Plní si tak své sny.

Luxusní životní styl fanoušci bojových sportů mohou vidět zejména u zmíněného Karlose Vémoly. Ten když měl loni v listopadu „zápas století“ s Attilou Véghem, spekulovalo se o tom, že každý z nich dostane kolem milionu korun.

Podle Maškové je ale zrovna Vémola člověk, který si velké odměny za zápasy zaslouží.

„Díky němu je MMA tady na vzestupu, udělal úžasnou práci, hodně lidí začalo ten sport sledovat kvůli němu,“ říká zápasnice, která se stala dočasnou Vémolovou svěřenkyní v reality show Oktagon Výzva.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:38 neděle 20. prosince 2020. Anketa je uzavřena.

  • 123
  • 115
  • 84
  • 74
  • 66
  • 49