Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Rozvod, pracák a vážná nemoc syna. Hokejista Čechmánek u soudu zadržoval slzy

    Hokejová legenda a držitel olympijské medaile z Nagana Roman Čechmánek (48) opět stanul před soudem. Bývalý skvělý brankář mohl i tentokrát odcházet spokojený, protože byl zproštěn obžaloby z podvodu. To je ale asi to jediné, co ho může za poslední měsíce, možná i roky, alespoň trochu těšit. Poté, co v roce 2009 ukončil svou velkolepou kariéru, sledujeme jeho postupný pád na dno. Co všechno si za poslední dobu prožil?

    Chrudimský rodák Roman Čechmánek měl kariéru jako víno. Ještě coby mladý strážce svatyně Vsetína byl pětkrát po sobě vyhlášen nejlepším brankářem extraligy a s týmem vybojoval také stejný počet titulů. 

    Podepsal se také pod obří reprezentační úspěchy z konce minulého tisíciletí. Čtyři roky válel v NHL za slavné týmy Philadelphia Flyers a Los Angeles Kings. Po sezoně 2002–2003 dokonce získal prestižní ocenění William M. Jennings Trophy, které se uděluje gólmanovi s nejnižším průměrem obdržených branek v NHL. V roce 2009 Čechmánek kariéru definitivně ukončil v Třinci a začaly se dít věci, které ho stáhly až na dno.

    Roman Čechmánek ještě coby hvězda Vsetína

    Po skončení kariéry se Čechmánek začal věnovat podnikání. Obchodoval s vínem, nemovitostmi a v roce 2013 si ve Zlíně založil svůj vlastní minipivovar. 

    Roman Čechmánek si v roce 2013 založil svůj vlastní minipivovar.

    Jak byl Čechmánek skvělý sportovec, tak byl ale špatný podnikatel. Už v září roku 2014 byl majetek bývalého reprezentačního brankáře v konkurzu. A dluhy narůstaly a narůstaly. 

    V roce 2017 byl Čechmánek obviněn z podvodu v souvislosti s pohledávkami za stavbu zmíněného minipivovaru. Později byl i obžalován. 

    Čechmánek si měl údajně dodavatele na stavbu minipivovaru najmout, i když už byl zadlužený a věděl, že nebude moct splácet. 

    V květnu roku 2018 Čechmánka soud zprostil obžaloby. Tím to ale neskončilo. Státní zástupce se totiž odvolal.

    Čechmánek je doslova na dně.

    Druhý soud s Romanem Čechmánek proběhl v pondělí 8. dubna. Hrozilo mu až deset let vězení! Soud ho ale i tentokrát zprostil obžaloby. 

    I tak ale nechybělo moc a u soudu se Čechmánek rozplakal, nikoliv však štěstím. Trojnásobný mistr světa a držitel zlaté medaile z Nagana totiž v soukromém životě zažívá hotové peklo. 

    „Přestal jsem trénovat v Hodoníně. Syn je velmi vážně nemocný a rozhodl jsem se, že se budu o něho starat. Bez pomoci by se asi těžko obešel. Od září bydlí u mě,“ svěřil se serveru iSport.cz Čechmánek, který u soudu jen těžko zadržoval slzy.

    Čechmánek zažívá velmi těžké období.

    Loni se navíc rozvedl se svou manželkou Dagmar, se kterou tvořil pár více než třicet let! Čechmánek, který si za kariéru vydělal odhadem kolem čtvrt miliardy korun hrubého, bydlí v současné době se svým těžce nemocným synem v podnájmu a je na úřadu práce. „Dělám, co se dá,“ povzdychl si bývalý skvělý brankář.

    Roman Čechmánek opět stanul před soudem.

    Čechmánek není jediným „zlatým hochem“ z Nagana, který dokázal všechny své těžce vydělané peníze prošustrovat a ještě se zadlužit. 

    Není tomu dlouho, co vyšly najevo velice překvapující informace o bývalém útočníkovi Martinu Procházkovi. Ten měl kvůli dluhům prý dokonce prodat zlatou medaili z olympiády.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:48 čtvrtek 8. srpna 2019. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      84
    • Trapas
      29
    • Super
      22
    • Cože
      21
    • Sladký
      20
    • Haha
      18