Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    10 sportovních poražených: Italský zabiják Sparty či legenda Jágr v plamenech

    Dva hlavní poražení sportovního roku: trenér fotbalové Sparty Andrea Stramaccioni a uvadlá hokejová legenda Jaromír Jágr. | foto: Profimedia.cz

    Plný vítězů, ale i poražených byl sportovní rok 2017. Mezi odpadlíky patří také velká jména, hvězdy první velikosti. Kdo jsou ti největší? Černého Petra drží trenér fotbalové Sparty Andrea Stramaccioni a hokejová ikona Jaromír Jágr, kterou ničí nepovedené angažmá u Plamenů z Calgary.

    Toto je 10 odpadlíků roku 2017.

    Andrea Stramaccioni

    Krásně mluví, ale… Sparta pod jeho vedením vypadla v Evropské lize, v domácím poháru, v české lize je pátá a na první Plzeň ztrácí neuvěřitelných osmnáct bodů. Navíc má kabinu plnou přeplacených zahraničních „posil“, které během podzimu naprosto selhaly.

    Za to může především Andrea Stramaccioni, Ital, jemuž fanoušci předali jednosměrnou letenku zpět domů. Jenže mají smůlu, Stramaccioni povede Spartu i na jaře.

    Jaromír Jágr

    Jaromír Jágr ještě než podepsal s Calgary, mluvil o možném návratu do národního mužstva.

    Na jaře hrál za Floridu, s níž ani nepostoupil do play-off NHL. Poté si maloval, jak bude v Panthers pokračovat, ale ti mu nakonec novou smlouvu nenabídli.

    Proto česká hokejová legenda dlouho čekala na nový kontrakt v NHL. Nakonec se Jaromír Jágr dohodl s Calgary, ale až v době, kdy na podzim běžela nová sezona. Pozdní nástup ho zbrzdil, poté také zdravotní problémy, které se neustále opakují.

    „Jags se pořád potýká se zraněním. Je to pro něho samozřejmě frustrující,“ okomentoval situaci trenér Glen Gulutzan.

    Šestačtyřicetiletý útočník by se mohl vrátit v příštích dnech, přesto to pohled na jeho zpackaný rok nevylepší.

    José Mourinho

    Hlavní nabob mezi fotbalovým trenéry na jaře sice vyhrál s Manchesterem United Evropskou ligu, ale to je pro Angličany jen slaboučká náplast. V domácí Premier League Mourinho a spol. nestačí, a to ani na podzim.

    A navíc se asi pomátl. „Jsme ve druhém roce přestavby, ale stále nejsme nejlepší na světě. Utratili jsme přes 300 milionů liber (8,7 miliardy korun), ale stále to není dost,“ řekl před pár dny.

    Miroslav Pelta

    Miroslav Pelta ve zrekonstruovaném sídle fotbalové asociace.

    Byl vládcem českého fotbalu, jenže na jaře skončil ve vazbě. Nyní je obviněn z dotačních machinací, hrozí mu až osmileté vězení.

    Přesto Miroslav Pelta dál ukazuje svoji hroší kůži. I když není šéfem fotbalové asociace, ovlivňuje její dění, jak ukázal na nedávné valné hromadě, kde se volil nový předseda.

    Podle toho pak ten fotbal vypadá…

    Josef Jandač

    Poprvé vedl reprezentaci na hokejovém mistrovství světa. Tým zase neuspěl, ve Francii ho ve čtvrtfinále smetlo Rusko. To se stává, navíc už jsme na to tak nějak zvyklí, ale Josef Jandač nezvládl ani situaci po šampionátu.

    Po neúspěchu strčil hlavu do písku, přitom fanoušci čekali objasnění některých jeho kroků, popis chyb.

    Tomáš Rosický

    Tomáš Rosický se svým dětským sparťanským dresem.

    Zpropadené zdraví ho definitivně zlomilo, slavný fotbalista ukončil kariéru. A to po sakra nepodařeném roce. Na jaře vůbec nehrál, byl po operaci. Na podzim byl součástí zpackaného projektu mezinárodní Sparty.

    Párkrát sice ukázal genialitu, ale ani on nedokázal zvednout podivně složený tým. „Už jsem nedokázal pomoci,“ přiznal, když oznamoval závěr kariéry.

    Karel Jarolím

    Trenér fotbalové reprezentace neuspěl v kvalifikaci mistrovství světa. Navíc o nepostupu na turnaj do Ruska, který se koná v příštím roce, bylo rozhodnuto už dva zápasy před koncem.

    Po jejím závěru Karla Jarolíma později nařkl Roman Berbr, místopředseda asociace, ze spolupráce s hráčskými agenty. Jarolím se vzpouzel, ale nakonec se s Berbrem usmířil a pro další období se stal prakticky jeho loutkou.

    Novak Djokovič

    Na konci roku je až na dvanáctém místě světového tenisového žebříčku. To je pro srbskou superstar propadák. Vládce minulých let ničilo zdraví (sezonu ukončil už v červenci kvůli bolavému ramenu), ztráta motivace i osobní problémy.

    V příštím roce se chce vrátit – a pomoci mu má jako kouč Radek Štěpánek, studnice energie i tenisových nápadů. „Nová sezona za chvíli začne a nás čeká dlouhá cesta, abychom se dostali na místa, která jsem opustil,“ naplánoval Djokovič.

    Lionel Messi

    Jasně, dal za kalendářní rok přes padesát gólů. Zase byl neuvěřitelný, často nepolapitelný. Jindy trochu líný. Například při nedávném souboji s Realem Madrid chodil po hřišti 83 minut. Jenže taky dal gól, na druhý nahrál a před třetím vymyslel geniální předfinální přihrávku.

    Poslední triumf nad Realem však byl jen chabou útěchou v nedobrém roce. Všechny hlavní trofeje totiž pobral jeho arcirival Cristiano Ronaldo. Jeho Real vyhrál španělskou ligu, Ligu mistrů, on sám získal Zlatý míč.

    Messi prohrál na celé čáře.

    Usain Bolt

    Nejslavnější atlet historie se na mistrovství svět v Londýně loučil s kariérou. Maloval si, že získá tři zlaté medaile. Jenže na stovce skončil až třetí a ve štafetě dostal svalovou křeč a nedoběhl do cíle.

    „Ničeho nelituji,“ ujišťoval. „To, jak mě lidé v Londýně podporovali, bylo něco naprosto úžasného. Tlačili mě až do poslední chvíle. Jsem smutný, že jsem se jim nedokázal odvděčit vítězstvím,“ zamával na rozloučenou.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:23 pátek 27. dubna 2018. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      6
    • Sladký
      6
    • Haha
      5
    • Cože
      5
    • Super
      4
    • Tvl
      4
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...