Otec zemřel v kriminále, on mohl být druhý Escobar! Bijec Oktagonu odhalil drsný příběh

Brousí si zuby na uvolněný pás pro šampiona polotěžké váhy (93 kg), který ještě nedávno vlastnil elitní český bijec Viktor Pešta (31). Brazilský zápasník v službách organizace Oktagon MMA Rafael Xavier (30), jenž je známý také pod přezdívkou Kratos, se netají tím, že ho kupředu ženou nehezké vzpomínky na dětství a dospívání. „Měl jsem všechny podmínky pro to, abych se stal drogovým dealerem, možná druhým Pablem Escobarem,“ říká v emotivním rozhovoru ranař, který si získal srdce mnoha českých fanoušků.

Organizace Oktagon MMA chystá na sobotu 26. března turnaj Oktagon Prime 5 ve slovenském Šamoríně. Jedním z hlavních taháků celého galavečera bude zápas brazilského bouchače Rafaela Xaviera, který se v kleci střetne s Polákem Marcinem Lazarzem.

Ve velmi emotivním rozhovoru, který Xavier poskytl pro youtubový kanál Oktagonu, brazilský zápasník popsal své nelehké dětství a dospívání.

Když byl Xavier ještě malý chlapec, jeho otec se dostal do problémů s drogami a skončil ve vězení, kde později i zemřel. 

„Nevím, proč tam zemřel, nevzpomínám si. Chtěl jsem se třeba zeptat mámy, ale ona hrozně trpěla, a tak jsem nikdy nesebral odvahu,“ vzpomíná Brazilec, jenž se během interview několikrát rozplakal.

Rafael Xavier

Po otcově smrti to měla Xavierova rodina velmi složité. Maminka, která se živila jako uklízečka, dělala všechno možné i nemožné, aby se o své děti postarala.

„Neměli jsme vždycky opravdovou porci jídla se vším všudy, ale nikdy nás nenechala o hladu. Nebylo to lehké. Když jsme měli jenom rýži a nic k ní, představoval jsem si, jak ji s něčím jíme. Moji kamarádi měli hezké oblečení a já už v devíti letech chápal, že po svojí mámě nemůžu chtít taky takové,“ vypráví Xavier, který vyrůstal v chudinské čtvrti, takzvané favele.

Mohl jsem být druhý Escobar

Spousta jeho přátel se později přidala na „temnou stranu“ a skončili v gangu. I Xavier měl tuto možnost, ale naštěstí se vydal jinou cestou.

„Život ve favele je dost složitý. Snáze se v ní vydáte špatným směrem namísto toho správného. Já jsem se vždycky udržel, i když jsem moc chtěl mít ty věci a bylo by jednoduché je získat, prostě si sehnat pistoli a vzít je někomu silou. Měl jsem všechny podmínky pro to, abych se stal dealerem, možná druhým Pablem Escobarem,“ překvapil urostlý zápasník.

„Měl jsem všechno, přístup ke zbraním, přístup k drogám a tak... Já nemám nic proti těm, kdo je (drogy) berou, ale já to nemám rád a žádné neberu, protože mi vzaly otce. Těch pár vzpomínek, co mi na něj zbyly, je z vězení. Vzpomínám si jen na návštěvní dny, sobota a neděle, ve věznici, víc nic...,“ vzpomíná se slzou v oku Xavier, jehož ze života v chudinské čtvrti zachránila až láska k bojovým sportům.

Rafael Xavier

Život mu zachránilo brazilské jiu-jitsu

Když byl Xavier teenager, šel se ze zvědavosti podívat do jednoho z gymů a zapsal se na lekce brazilského jiu-jitsu. 

Bojové umění, které vyžaduje dlouhé roky dřiny a odříkání, si okamžitě oblíbil. Později přešel na thajský box, díky němuž začal vydělávat konečně slušné peníze. Nakonec se Xavier našel v MMA, kde má možnost předvést všechny své zbraně. 

Pro soupeře je nebezpečný hlavně svou univerzálností. Je velmi dobrý v postoji a díky tomu, že začínal s brazilským jiu-jitsu, pochopitelně skvěle ovládá i boj na zemi.

Nyní sympatický Brazilec sní o pásu pro šampiona polotěžké váhy. Dočká se ho?

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 sobota 23. července 2022. Anketa je uzavřena.

  • 21
  • 19
  • 13
  • 9
  • 8
  • 6