Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Případ Vaidišová: Mělo smysl se vracet a zabil v ní tenis příliš ambiciózní otec?

    Nicole Vaidišová kvůlu vztahu měla problémy v kariéře. | foto: iDNES.cz

    Předčasné konce – to je specialita tenisové princezny Nicole Vaidišové. Kdysi naprosto nečekaně zabalila celou kariéru, letos, po návratu na světové kurty, zase končí sezony měsíc a půl před jejím závěrem. Zradilo ji zdraví.

    Nicole Vaidišová byla sedmá na světě, nyní figuruje na konci třetí stovky.

    Bývala sedmá na světovém žebříčku, to jí bylo teprve sedmnáct. Vyhlídky byly jasné, bude z ní světová jednička. Navíc její cenu, což je v ženském tenise naprosto klasické, zvyšovala atraktivita. Podepsala báječnou smlouvu s firmou Reebok, byla její tváří. Blonďatá kráska z Česka se měla stát globální hvězdou, novou Annou Kurnikovovou. Na rozdíl od ruské Barbie navíc byla schopná vyhrát turnaj...

    Jenže přišel zlom, ve dvaceti skončila, vlastně najednou. I když její okolí pozorovalo, jak pomalu vyhasíná. Léta nelidské dřiny pod trenérem a nevlastním otcem Alešem Kodatem ji sice vystrčily mezi elitu, ale také v ní zhasly tenisovou vášeň.

    Nicole Vaidišová bývala i reklamním tahákem.

    „Byla velký talent, ale když jsem s ní trénovala, nikdy jsem z ní necítila to, co třeba z Capriatiové nebo Sugijamové. I s nimi jsme tvrdě trénovaly, ale taky jsme se u toho bavily. Ale z ní jsem nikdy neměla pocit, že tenis je pro ni také zábava. Myslím, že byla pod velkým tlakem lidí ze svého okolí,“ řekla před časem slavná Belgičanka a bývalá světová jednička Kim Clijstersová pro web TennisReporters.net.

    Vaidišová v té době padala žebříčkem, tenis ji nebavil. V roce 2009 se představila na turnaji Prague Open v Praze. Pobrala startovné 20 tisíc dolarů, ale poté doslova vyházela duel prvního kola. Na následné tiskové konferenci uraženě odpovídala, odsekával, chtěla být jinde. Tenis ji nebavil, navíc ji z něj vytrhla také láska. V té době už randila s tenistou Radkem Štěpánkem, jemu se v zákulisí turnaje věnovala víc než přípravě na zápasy.

    Nicole Vaidišová si vzala Radka Štěpánka v roce 2010. Rozvedli se o tři roky pozdeji.

    O pár měsíců později oznámila konec kariéry. „Teď se přestane trápit, a to je asi dobře. Pokud jí to vydrží, bude vše o. k.,“ glosoval její nevlastní otec Kodat. V červenci 2010 si pak na velkolepé svatbě v pražské katedrále svatého Víta vzala Štěpánka. Na veselce nechyběl například Jaromír Jágr.

    Vztah vydržel tři roky, pak přišel krach, o němž se však mluvilo už dlouho předtím. A s ním pozvolný návrat na kurty, Vaidišová odehrála značnou část letošní sezony. Díru do světa neudělala, na žebříčku je na konci třetí stovky. Postavení rozhodně nevylepší, na začátku týdne se rozhodla sezonu uzavřít po turnaji v Číně.

    „Po konci v Tchien-ťin jsem se kvůli pokračujícímu zranění nohy rozhodla, že letos už žádný turnaj hrát nebudu. Není sranda nebýt stoprocentně fit a hrát s neustálou bolestí. Teď se zaměřím na to, abych doléčila zranění a byla připravena na rok 2016,“ prohlásila.

    Bude to rok velkého návratu, nebo dalšího tápání?

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 14:19 čtvrtek 18. února 2016. Anketa je uzavřena.

    • Super
      15
    • Sladký
      15
    • Haha
      12
    • Trapas
      12
    • Tvl
      12
    • Cože
      11
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...