Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Před deseti lety zbohatl díky pokeru. Dnes Martin Staszko sází na kryptoměny

    Pokerový hráč a šachista Martin Staszko se narodil v Třinci a žil si obyčejným životem, který se mu v roce 2011 obrátil vzhůru nohama. Žije v luxusu, miliony investuje do kryptoměn. | foto: Expres.cz

    Přes noc milionářem. Tak by se dal popsat životní příběh třineckého rodáka Martina Staszka (45), který si před deseti lety z pokerového turnaje v Las Vegas odnesl pohádkovou výhru přes 100 milionů korun. Přestože si s rodinou dopřává notnou dávku luxusu, nezpychl. Naopak. Své peníze teď začal investovat do kryptoměn a nemovitostí. Na svou karbanickou vášeň ale nedá dopustit!

    Martin Staszko (45) přiznává, že na pokerový turnaj, který udělal z obyčejného pracovníka Třineckých železáren přes noc milionáře, nejde zapomenout. 

    „Ano, je to minulost, ale občas si na ten svůj úspěch rád vzpomenu,“ popisuje karetní mistr počátek své profesionální kariéry, díky které se znenadání ocitl ve světě bohatých.

    Přes noc pohádkově zbohatl díky kartám. Přesně před 10 lety vyhrál Martin Staszko (45) v pokerovém turnaji v Las Vegas přes 100 milionů.

    I když své flanelové košili, se kterou tehdy bojoval o titul světového šampiona pokeru, zůstává věrný i nadále, rodinu včetně manželky Radky (30) obklopuje luxusem, ať už v podobě drahých aut, značkových kabelek, nebo diamantových šperků. Nastřádanou částku ale utrácí s rozumem. Část z ní navíc pravidelně investuje do kryptoměn, akcií a nemovitostí.

    Pro karty má ale stále slabost. „Poker je velice zajímavý a zábavný. Není to jen karetní hra, je to celospolečenská událost, kde se projevují nejrůznější dovednosti. Nejde o náhodu, jak si mnozí lidé myslí. Je to z velké části o tom, jak kdo dobře hraje,“ vysvětluje Staszko na nejstarší nepřetržitě fungující české turnajové sérii České pokerové tour, kde jsme ho měli šanci zastihnout.

    Není ale jediný Čech, kterému se v této netradiční sportovní disciplíně daří. Martina Staszka z pomyslné lavice nejbohatších pokerových hráčů v tuzemsku sesadil už v roce 2018 Martin Kabrhel (35). Vystudovaný matematik tehdy na turnaji v Rozvadově vyhrál neuvěřitelných 68 milionů korun. Svým fantastickým úspěchem odsunul z první pozice českého žebříčku Staszka, jehož tenkrát přeskočil zhruba o 16 milionů v získaných odměnách, neboť z pokeru utržil celkem neskutečných 159,2 milionu korun. 

    Historického úspěchu se v posledních dnech dočkal i Josef Guláš, který se stal začátkem prosince mistrem Evropy v pokeru, což se před ním ještě žádnému Čechovi nepovedlo.

    O tom, že malý český rybníček dělá na pokerových turnajích pravidelně díru do světa, tak není pochyb. Hráči si ale posteskli, že počet významných pokerových soutěží v Praze vzhledem k přísné regulaci herního průmyslu klesá. 

    Například populární evropské klání Paradise Poker Tour, kde pravidelně vystupovala zahraniční jména jako Georges Tohme či Johnny Jensen, již před pár lety ukončilo svůj provoz, čímž hlavní město přišlo nejen o skvělou podívanou, ale i o znatelný finanční úbytek do městské kasy. Jedničky proto doufají, že novelizace zákona o hazardních hrách společně s covidovými restrikcemi nezpůsobí konec pokeru v Česku.

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 10:58 neděle 22. května 2022. Anketa je uzavřena.

    • Super
      10
    • Trapas
      3
    • Sladký
      3
    • Haha
      2
    • Tvl
      1
    • Cože
      0
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...