Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Stráží zákon a řádí u tyče: Policistky z Ostravy válí v pole dance, na MS braly bronz!

    Opavačky Alena Klapetková a Nikol Vítečková pracují jako policistky v Ostravě. Ve volném čase ale tvrdě dřou a sbírají úspěchy v pole dance! | foto: Instagram

    Přes den chodí v policejní uniformě a dohlíží na to, aby byl v ulicích Ostravy pořádek. Když ale mají padla, oblečou se sexy strážnice Alena Klapetková s Nikol Vítečkovou do sportovního a u tyče předvádějí neuvěřitelné kousky. Jde totiž o aktuálně nejúspěšnější Češky v pole dance, sportu, vůči němuž má mnoho lidí předsudky, ale zároveň se stává čím dál populárnějším. A jejich příběh je opravdu pozoruhodný, ze dvou amatérek, které se nové cviky učily na lešenářské tyči, se Alena s Nikol vypracovaly až v bronzové medailistky z mistrovství světa!

    Když se řekne tanec u tyče, asi každý si představí spoře oděnou či rovnou nahou striptérku, která se nakrucuje v nočním klubu. Zároveň se ale anglickým překladem tohoto sousloví označuje i čím dál populárnější sport, při kterém (většinou) ženy u tyče předvádějí složité gymnastické pohyby.

    Právě v tomto sportu má Česká republika zdatné zástupkyně i ve světě. Jde o Alenu Klapetkovou a Nikol Vítečkovou z Opavy, které v uplynulém roce vyhrály dvě mistrovství republiky, a dokonce přivezly bronz z mistrovství světa, které proběhlo na podzim až na vzdálené Floridě.

    Jejich příběh je mimořádně zajímavý. V profesním životě jsou obě policistkami, pracují na plný úvazek u městské policie v Ostravě. To znamená, že polovinu měsíce tráví dvanáctihodinovými směnami, aby mohly ve zbylém volnu dojíždět až do Prahy a tvrdě trénovat.

    Český překlad tanec u tyče obě holky nemají rády. Podle nich je pole dance náročnou sportovní disciplínou.

    Ačkoliv se jim podařilo v pole dance ovládnout Českou republiku a obstály i ve světové konkurenci, náročnému sportu se věnují pouhé tři roky. A jejich začátky by se daly v nadsázce přirovnat k často vyprávěným příběhům o fotbalistech, kteří svůj talent pilovali v ulicích chudinských čtvrtí a postupně se propracovali až na vrchol.

    Nikol s Alenou během pracovní doby. Jakmile mají volno, vyrážejí do Prahy trénovat!

    „My jsme se učily venku na lešenářské tyči, protože jsme neměly studio. A neměly jsme ani trenéra, všechno jsme okoukávaly z internetu,“ vypráví Klapetková v rozhovoru pro server Aktuálně.cz.

    Nikol a Alena s bronzovými medailemi z mistrovství světa

    Nyní už se jich ovšem ujala profesionální trenérka, která dokázala talent obou dívek rozvinout a dokonale je spolu sladit. Že by ovšem Alena s Nikolou měly jako úspěšné pole dancerky pohádkový život, to se určitě říct nedá.

    Obě se mohou pyšnit sexy postavou.

    Jak bylo zmíněno, dvojice, která si říká Ali a Niky a o fotografie či videa z tréninků a závodů se s fanoušky dělí na svém Instagramu, na tréninky dojíždí ve svém volnu z Opavy do Prahy. Jejich vášeň je tedy stojí nejen spoustu času, ale také peníze. 

    Pole dance jim přitom nevydělává takřka nic, protože nejde zrovna o sport, který by se těšil zájmu tisícovek fanoušků a byl tím pádem zajímavý i pro sponzory. Něco málo si holky přivydělávají alespoň na různých vystoupeních a plesech, což jim ale trn z paty nevytrhne.

    Při soutěžích se oblékají do nejrůznějších kostýmů.

    „Pomáhá nám to finančně, ale plesy jsou bohužel jen sezonní záležitost,“ vysvětluje Nikol.

    Pokud byste chtěli jejich um vidět naživo, možnost budete mít třeba na dalším mistrovství České republiky. To proběhne 4. a 5. května v Praze 4 ve sportovním centru Oáza.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:30 sobota 1. června 2019. Anketa je uzavřena.

    • Super
      25
    • Trapas
      13
    • Sladký
      11
    • Haha
      9
    • Cože
      9
    • Tvl
      9