Pohřeb tenistky Novotné: Kdo všechno se chystá na rozloučení s legendou?

Nečekaná zpráva o smrti legendární tenistky Jany Novotné šokovala celý národ. Přesně týden po jejím odchodu do tenisového nebe se poslední rozloučení uskuteční v jejím rodném Brně. Kdo by se měl na pohřbu bývalé wimbledonské vítězky a bronzové olympijské medailistky objevit?

O tom, že Jana Novotná bojuje s rakovinou, věděli pouze její nejbližší. Sama tenistka se dozvěděla o zákeřné chorobě loni v létě. V Brně od té doby podstupovala chemoterapie v Masarykově onkologickém ústavu a později se musela podrobit i chirurgickému zákroku.

Velká šampionka svůj poslední zápas s těžkou nemocí minulé pondělí bohužel prohrála. Rodina chystá veřejný pohřeb. Ten se uskuteční zítra od 12:30 v brněnském krematoriu.

„Nemám zprávy, zda na pohřeb přijede některá z bývalých soupeřek Novotné ze zahraničí. Ale za české tenisty nás tam bude hodně,“ řekl pro ČTK předseda tenisového svazu Ivo Kaderka.

Podle našich informací se na pohřeb chystá celý Tenisový klub Prostějov, kde Jana zanechala významnou stopu. Na zítřejším pohřbu by se tak měla objevit například dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová či její daviscupová parťačka Lucie Šafářová.

„Všichni jsme ji tu měli rádi a fandili jí, nezapomenutelné bylo její wimbledonské finále se Steffi Grafovou. Pro mě je to šokující zpráva. Vůbec jsem netušil, že je na tom tak špatně,“ vzpomínal na svou někdejší reprezentační parťačku Jiří Novák, trenér Tenisového klubu Prostějov a někdejší světový hráč číslo pět.

Objevit by se na pohřbu mohl i náš nejlepší tenista Tomáš Berdych či Radek Štěpánek, který nedávno ukončil kariéru.

Pohřeb bude veřejný z rozhodnutí Janiny nejbližší rodiny.  „Protože je velmi mnoho kamarádů, kteří si přejí s Janou se rozloučit, tak jsme jako rodina nakonec svolili k pohřbu v brněnském krematoriu,“ vysvětluje rozhodnutí paní Libuše Novotná (75).

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 5:00 úterý 27. března 2018. Anketa je uzavřena.

  • 10
  • 8
  • 7
  • 6
  • 6
  • 4