Z Plzně jde strach, před finále ligy se musí klepat i Slavia. Dokáže zastavit Krmenčíka?

V Evropské lize zase ukázali sílu. Fotbalisté Plzně výhrou nad Luganem poslali ostrý vzkaz na Slavii, s níž se v neděli utkají v jakémsi finále fotbalové ligy. V zápase nejdůležitějším. Slávisté sice s Villarrealem zahráli slušně, prohráli však. A navíc musí myslet na to, jak zastavit zdánlivě nezastavitelného Michaela Krmenčíka.

Když dal před rokem první gól za národní mužstvo v zápase proti Norsku, měl dostat odměnu od kouče Karla Jarolíma. Ten totiž slíbil prvnímu střelci v duelu nášup v „mekáči“.

Jenže Michael Krmenčík utřel nos. „On to snad ani chtít nebude, potřeboval by něco shodit. Takže u něj asi ušetřím. Já to řekl schválně, když víte, jaký jsem na stravu pes,“ ukázal Jarolím tvrdou ruku.

Od té doby se mnohé změnilo. Krmenčík má figuru skoro  perfektní a především je českým útočníkem číslo jedna. V této sezoně naskočil do sedmnácti utkání, dal v nich čtrnáct gólů. Naposledy v Evropské lize proti Luganu dva, k tomu na jeden nahrál.

„Jsme rádi, že takového hroťáka máme,“ culil se plzeňský trenér Pavel Vrba.

Pro Viktorii je Krmenčík zbraní hromadného ničení, prosazuje se i na domácí scéně. Naposledy v lize proti Karviné jednu branku dal, druhou připravil.

Teď si na něj musí dát pozor především Slavia. V neděli se totiž hraje extrašlágr podzimu. Pražané jedou na stadion Viktorie pro poslední naději na titul. Západočeši totiž vedou tabulku o jedenáct bodů, vyhráli všech dvanáct utkání. Pokud uspějí i po třinácté, bude o titulu zřejmě už definitivně rozhodnuto.

Přiznejme však, že ani remíza pro Slavii vlastně nic neřeší.

Michael Krmenčík proti Luganu zazářil. Teď si brousí zuby na Slavii.

Slavia titul vyrvala na jaře Plzni z pařátů, ale teď je v lize neúspěšná. V létě přitom stejně jako Sparta utratila stamiliony za atraktivní posily. Byla to zbytečnost, hráči velkých jmen nemají prakticky žádný přínos s výjimkou Miroslava Stocha či Tomáše Necida.

Ukázalo se to i v zápase Evropské ligy s Villarrealem. Silné Španěly Slavia výrazně potrápila, i když padla. Prim však hráli týmoví starousedlíci jako Tomáš Souček, Michael Ngadeu, Simon Deli. K nim – jako vždy – Slovák Stoch.

„Soupeře jsme zatlačili a měli jsme plno šancí. Je jen škoda, že jsme to neproměnili, protože jsme měli minimálně na bod. Ve druhém poločase jsme Španěly mleli, to když si přeneseme do ligy, tak je to jenom plus pro nás,“ říkal záložník Souček.

Slávisté Španěly ničili silou, v tom byli lepší. Podle všeho se tak pokusí přehrát i v neděli Plzeň. „Tohle střetnutí nás určitě posune dopředu. Tihle světoví hráči vás nutí přemýšlet jinak, pracovat v jiné rychlosti. V neděli by to však kvalitou mělo hodně připomínat zápas Evropské ligy,“ řekl kouč Jaroslav Šilhavý.

Pro něj i pro Slavii půjde o osudový zápas. Pokud neuspěje, rozhodně se bude ještě více řešit trenérova pozice a možný příchod libereckého Jindřicha Trpišovského do Edenu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:00 pátek 2. března 2018. Anketa je uzavřena.

  • 10
  • 6
  • 6
  • 5
  • 5
  • 4