První jiskra přeskočila před manželkou! Příběh lásky tenistky Kvitové a jejího kouče Vaňka

Tenistka Petra Kvitová (32) se na sociálních sítích pochlubila, že se zasnoubila se svým trenérem Jiřím Vaňkem (44). Široká veřejnost jejich románku zpočátku příliš nefandila. Vztah totiž začal nevěrou ze strany kouče, který kvůli Petře opustil manželku Markétu, s níž byl dlouhých osmnáct let. Kvitová i Vaněk dlouho zapírali, že jsou spolu, nakonec se ale vzájemné lásce neubránili a nyní plánují společnou budoucnost.

„Chtěli jsme se s vámi podělit o skvělou zprávu. Řekla jsem ano na mém milovaném místě,“ napsala na Instagramu Petra Kvitová, která přidala také fotografii se svým snoubencem.

Příběh, jak se do sebe Petra Kvitová a Jiří Vaněk zamilovali, působí jako námět na hollywoodský doják. Oficiálně tvoří pár od loňského léta, kdy tenistka vztah poprvé potvrdila novinářům.

„Už neplatí, že jsem bez partnera. (...) Je to můj trenér Jirka Vaněk,“ prozradila tehdy Kvitová Blesku.

Kvitová u trenéra našla útočiště, on za ní pak dojížděl do bytu

O tom, že to spolu Jiří a Petra táhnou, se ale spekulovalo už minimálně rok před oficiálním potvrzení vztahu.

Vaněk, který trénuje Kvitovou od roku 2016, za ní totiž docházel do jejího bytu, i přestože byl stále ještě ženatý. Se svou tehdejší manželkou Markétou už ale podle všeho řešil rozvod.

Dobře informovaný zdroj deníku Blesk dokonce tehdy informoval, že Kvitová u manželů Vaňkových nějakou dobu bydlela. Bylo tomu tak poté, co byla v roce 2016 přepadena ve svém prostějovském bytě.

„Našla tam přechodný domov,“ pravil informátor, podle něhož právě tehdy mezi Jiřím a Petrou přeskočila první jiskra.

Románek dlouho zapírali

Kvitová pak dlouho skrz tiskového mluvčího Karla Tejkala rázně odmítala, že by s Vaňkem měla jiný než jen pracovní vztah.

Prý mu jen vypomáhala v těžké době, kdy kvůli rekonstrukci nemohl žít ve vlastním bytě a během koronavirové pandemie bylo pro kouče složité si sehnat přechodné bydlení.

„Oba spolupracují čistě v profesionální rovině trenér–hráčka,“ sdělil předloni Blesku Tejkal.

Po roce už ale oficiálně oznámili, že tvoří pár.

„Někdy se to tak prostě vyvine. Tak dlouho nás všichni dávali dohromady, tak dlouho se nás všichni ptali, až se z nás stal pár,“ řekla nedávno s úsměvem budoucí nevěsta Kvitová.

Fotogalerie


Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:14 čtvrtek 22. prosince 2022. Anketa je uzavřena.

  • 64
  • 36
  • 17
  • 7
  • 7
  • 3