Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Napadl Kvitovou, nebo ne? Žondra byl podle kolegů v práci, důkazy ale nejsou

    U Krajského soudu v Brně dnes proběhlo další soudní stání s Radimem Žondrou, mužem, který je obžalován z napadení tenistky Petry Kvitové. Ačkoliv se on i jeho právnička chvástali, že má na osudný večer neprůstřelné alibi, dnes se Žondrova obhajoba otřásla v základech. Přítelkyně i kolega sice tvrdili, že se 20. prosince 2016 nacházel na stavbě v Napajedlech, jenže chybí jakýkoliv důkaz. Kvitová by před soudem měla stanout v únoru.

    V nepřítomnosti tenistky Petry Kvitové, která aktuálně hraje na turnaji v Sydney, dnes u brněnského soudu proběhlo další stání s Radimem Žondrou. Ten je obžalován z toho, že Kvitovou přepadl v jejím prostějovském bytě a vážně ji pořezal na ruce, což ji na několik měsíců vyřadilo ze hry.

    Žondrova advokátka už při prvním soudním jednání avizovala, že má její klient neprůstřelné alibi. V době útoku se prý nacházel na stavbě v Napajedlech. Právě to dnes měli dosvědčit předvolaní svědci, jenže se ukázalo, že Žondrovo alibi ve skutečnosti tak neprůstřelné není.

    Zachránit svého milého měla třeba Žondrova přítelkyně. „Ten den ráno jel do práce do Napajedel, choval se naprosto běžně, celé dopoledne jsme si psali zprávy,“ vypověděla. 

    SMS zprávy, které by mohly soudu v rozplétání pomoct, ale neexistují. Oba dva si je prý z mobilu smazali, protože v té době měli jiný vztah než nyní.

    Partnerka obžalovaného ovšem také přiznala dost možná zásadní věc: Žondra do práce jezdil právě přes Prostějov, kde k napadení došlo. To by znamenalo, že Žondra klidně mohl v Prostějově zastavit například cestou z práce.

    Radim Žondra měl napadnout a pořezat tenistku Petru Kvitovou.

    Na první pohled by se mohlo zdát, že velkým plusem jsou pro známého recidivistu výpovědi jeho kolegů. 

    „Na sto procent na stavbě musel být. Jsem přesvědčený že to nespáchal,“ nechal se slyšet stavbyvedoucí Michal Zbranek.

    „Byli jsme tam spolu, takže jsem přesvědčený, že to nemohl spáchat,“ doplnil ho dokonce majitel stavební firmy Petr Křenek.

    Problémem ale je, že výpovědi kolegů jsou to jediné, o co se soudce může opřít. A jak upozornil státní zástupce Ivan Hrazdira, právě s těmito kolegy měla minulý týden zhruba hodinu a půl dlouhé setkání Žondrova obhájkyně. Konkrétnější důkazy nejsou.

    Žalobci se například nepodařilo sehnat stavební deník, který samotný Žondra vedl a v němž mělo být napsáno, že v osudný den na stavbě byl. Ačkoliv byl také na staveništi zřízen čipový i kamerový systém, v polovině prosince kvůli změnám nefungoval. A další věc, obžalovaný se měl podle kolegů na stavbě zaručeně nacházet, protože 20. prosince 2016 probíhal kontrolní den, který byl i důkladně fotograficky zdokumentován, jenže Žondra ani na jedné z fotografií není.

    Je tedy otázkou, zda se Krajský soud v Brně s pouhým svědectvím Žondrových kolegů a přítelkyně spokojí. Posun v jednání by mohl nastat v únoru, kdy by se před soudem měla konečně objevit i samotná Petra Kvitová. Její přítomnost si totiž obžalovaný vyžádal, ona však aktuálně hraje na turnajích v Austrálii a z dnešního jednání se řádně omluvila. 

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 14:26 středa 8. května 2019. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      10
    • Tvl
      8
    • Super
      7
    • Sladký
      6
    • Haha
      5
    • Cože
      5