Tenistka Kvitová se opět vyhne soudu. „Ušili to na mě,“ zuří obžalovaný Žondra

Zatímco oblíbená česká tenistka Petra Kvitová dře na turnaji v Sydney, u brněnského soudu dnes bude pokračovat soudní jednání s mužem, který ji měl údajně napadnout a oloupit v jejím prostějovském bytě. Radim Žondra si sice nese cejch recidivisty, dokola však sebevědomě opakuje, že má neotřesitelné alibi. Aby jeho obhajobu zlomila, najala si dokonce Kvitová elitního právníka!

Ačkoliv jde o mediálně sledovanou kauzu, datum dalšího soudního jednání ve věci napadení tenistky Petry Kvitové se podařilo utajit. Uskuteční se právě dnes u Krajského soudu v Brně.

Opět se tak ovšem stane za nepřítomnosti samotné tenistky. A to i přesto, že si obžalovaný Radim Žondra vyžádal, aby před soudem stanula osobně. Kvitová totiž v současné chvíli hraje na turnaji v Sydney a z jednání se podle právníka řádně omluvila.

„Petra je z jednání soudu řádně a dlouho dopředu omluvena, protože je pracovně na druhé straně zeměkoule. Se soudem jsme domluveni, že Petra pochopitelně bude svědčit, protože i jejím zájmem je udělat vše pro to, aby soud mohl rozhodnout,“ řekl serveru Seznam Zprávy její mluvčí Karel Tejkal.

Radim Žondra měl napadnout a pořezat tenistku Petru Kvitovou.

Je otázkou, jak daleko se soud bez výpovědi poškozené pohne. Zatím je jisté jedno, Radim Žondra a jeho právnička jsou skálopevně přesvědčeni o tom, že obžaloba není oprávněná. Muž, který už v minulosti pykal za okrádání důchodců a v současné chvíli je ve vazbě pro podobnou trestnou činnost, se například sám nabídl ke zkoušce na detektoru lži. Jeho právnička pak tvrdí, že má Žondra neotřesitelné alibi. V době útoku prý pracoval v Napajedlech.

Proč by ale Kvitová ukázala právě na něj? Obžalovaný zaslal do redakce Seznamu Zprávy dopis, v němž veřejnosti nabízí svou teorii. Napadení na něj prý hodila policie, která nejspíš chtěla mít medializovaný případ z krku, protože je v soudních spisech veden jako známá firma.

„Nepopírám to, že dříve jsem se nezákonného jednání dopustil a z tohoto důvodu jsem byl vězněn v letech 2010 až 2014. Nemohu se ale vyrovnat se situací, která je zde nyní. Toto se vymaňuje všem doposud známým praktikám policie,“ vzkazuje Žondra.

Petra Kvitová

Při prokazování neviny ho ovšem čekají hodně perné chvilky. Státní zástupce totiž měl vyslechnout už několik pracovníků ze stavby v Napajedlech, kde měl Žondra údajně ve chvíli přepadení pracovat, jenže nikdo z nich mu alibi nepotvrdil.

Navíc Petra Kvitová, kterou chce obžalovaný hnát i na psychiatrii pro získání posudku, neponechala vůbec nic náhodě. Najala si totiž elitního právníka Lukáše Trojana, který nyní bude jejím zmocněncem.

„Jako odborník na trestní právo nově zastupuje Petru, a to proto, aby jasně definoval její pozici v trestním řízení, když ona je v celé záležitosti poškozená, na což se i někdy zapomínalo,“ vysvětluje mluvčí české tenistky Tejkal.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:27 středa 8. května 2019. Anketa je uzavřena.

  • 12
  • 11
  • 9
  • 8
  • 8
  • 8