Položil ji soud? „Hubla jsem a byla psychicky na dně,“ prozradila Kvitová!

Na kurt se počátkem roku 2018 vrátila velkolepě, pak ale nastal útlum. Petra Kvitová přestala vyhrávat, nepůsobila ani trochu tak energicky jako dřív a všichni si také všímali, že drasticky hubne. Rok pak zakončila dlouhou nemocí, která ji vyřadila dokonce i z bojů o Fed Cup. „Byla jsem psychicky i fyzicky na dně, úplně vyčerpaná,“ prozradila nyní Kvitová příčinu herního propadu. Může za to snad soud s údajným útočníkem Radimem Žondrou?

Počátkem loňského roku prožila comeback snů. Petra Kvitová se po několika měsících zotavování z vážného poranění ruky vrátila na kurt, zazářila na turnajích v Petrohradu či Dauhá a už v únoru se senzačně vrátila do top desítky světového žebříčku.

Pak ale nastal zlom a hvězda českého tenisu vyhrávat přestala. Co víc, prošla také razantní proměnou a lidé si začali všímat, že jindy silnější Kvitová má najednou postavu, za niž by se nemusela stydět žádná modelka. Po svalech ani památky.

Samotná tenistka se o temném období loňského roku rozpovídala tento týden na turnaji v Brisbane. Prozradila, že její problémy byly v první řadě psychického rázu.

„Byla jsem psychicky i fyzicky na dně, úplně vyčerpaná. Ne že bych ztratila motivaci, ale při důležitých míčích jsem vůbec nebyla hlavou na kurtu, nedokázala jsem se soustředit,“ popsala Kvitová.

Kromě neúspěchů na hřišti se přidaly i zdravotní problémy, jež tenistku nepustily na kurt při Fed Cupu, který její spoluhráčky senzačně vyhrály. Mimochodem, nemoc měla být i důvodem, proč se Kvitová nedostavila ani k soudu, který projednává její napadení v prostějovském bytě.

„Byla jsem unavená, zhubla jsem a necítila jsem se dobře. Když se chcete prát s těmi nejlepšími, potřebujete ze sebe vydat to nejlepší, a to jsem nemohla,“ popsala s tím, že nyní už se cítí v pořádku a poučená, pro příští sezonu si ztenčí program, protože tak velkou zátěž už prý její tělo nezvládá.

Petra Kvitová neuspěla na Turnaji mistryň v Singapuru. Může za to i fakt, že výrazně zhubla?

Nemůže však mít její psychické vyčerpání i trochu jiný důvod?

Útlum přišel příznačně zhruba v období, kdy policie začala rozplétat zmíněný případ napadení Kvitové. Tím, kdo ji měl koncem roku 2016 v prostějovském bytě přepadnout, oloupit a vážně pořezat na ruce, má být recidivista Radim Žondra. Jenže vše nevypadá tak úplně jednoznačně.

Kolem podezřelého visí řada otazníků a jeho obhajoba si před soudem počíná až záhadně sebevědomě. Žondrova advokátka se například nechala slyšet, že její klient byl v době činu na úplně jiném místě a má k tomu neprůstřelné alibi. Sám se navíc nabídl ke zkoušce na detektoru lži.

Místo hladkého průběhu, který si Petra Kvitová možná malovala, se tak zřejmě schyluje k ostré soudní bitvě.

Stojí tedy za problémy české tenistky například skutečnost, že se před soud bude muset dostavit osobně, ačkoliv právě tomu se při prvním jednání vyhnula?

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:13 pátek 3. května 2019. Anketa je uzavřena.

  • 16
  • 14
  • 13
  • 10
  • 9
  • 7