Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    „Pištěla jsem, všude byla krev.“ Kvitová o svém napadení vypovídá v oddělené místnosti

    Až dosud dělala, že se jí probíhající soudní proces netýká, zřejmě šlo o nasazenou terapii, kdy se z paměti snažila vytěsnit všechny vzpomínky na otřesný útok. Dál se ale tenistka Petra Kvitová před minulostí schovávat nemůže, právě dnes totiž musí vypovídat před Krajským soudem v Brně. Kvitová je v oddělené místnosti a popisuje, jak ji měl Žondra pořezat, ona ležela v krvi a křičela! Zlomí její výpověď obhajobě Radima Žondry, který měl Kvitovou přepadnout a vážně poranit v jejím prostějovském bytě, vaz?

    Minimálně celá česká sportovní veřejnost v uplynulých měsících sledovala soudní proces s recidivistou Radimem Žondrou. Ten totiž čelí obžalobě z toho, že měl v Prostějově oloupit a vážně pořezat tenistku Petru Kvitovou, která pak skončila na operaci a celý rok 2017 musela rehabilitovat.

    Jenže zatímco všichni dění okolo případu sledovali, sama Kvitová se celé věci vyhýbala jako čert kříži. Zřejmě šlo o nastolenou razantní terapii, kdy se z mysli snažila vytěsnit všechny vzpomínky na osudný večer. Tenistka se dokonce dvakrát omluvila i z předvolání k soudu. Sama ovšem musela vědět, že se před povinností vypovídat proti muži, kterého označila za pachatele, nemůže skrývat věčně.

    A právě dnes nastal den D. Petra Kvitová dorazila k brněnskému soudu v doprovodu ochranky, která ji dovedla do místnosti pro výslech utajených svědků. Právě odtamtud Kvitová dnes vypovídá, soudkyně totiž vyhověla její žádosti, aby se s obžalovaným nesetkala tváří v tvář. Žondra, který žádal, aby tenistka vypovídala před ním, má smůlu.

    Přestože je Kvitová vyslýchána odděleně, soudkyně jí pomocí techniky klade v reálném čase otázky. Tenistka začala jako první popisovat průběh celého útoku. A jde o hodně drsný příběh.

    Žondra prý zazvonil u domovních dveří na její zvonek s tím že jde zkontrolovat kotel. Kvitová ho následně zavedla do koupelny. „Otočila jsem se a v tu chvíli jsem měla nůž na krku,“ cituje Blesk její výpověď z oddělené místnosti.

    „Nůž jsem objala oběma rukama. V pravé ruce jsem měla mobil. Objala jsem i čepel, ale on ten nůž vyhákl. Dostala jsem se na zem, všude byla krev, křičela jsem, mobil ležel na zemi. Bylo to mezi koupelnou a ložnicí. Snažila jsem se dostat k mobilu. Pak jsem se dostala na nohy. Když jsem viděla tu krev, ptala jsem se, co chce,“ popisuje Kvitová chvíle, kdy se bála o holý život.

    Kvitová pak Žondrovi, který odpověděl, že chce čas, odpověděla, že krvácí a musí do nemocnice. 

    „Pak jsem se ptala, jestli nechce peníze, on že ano. Zeptala jsem se ho, kolik chce, a on řekl, kolik mám. Šla jsem ke kabelce, vytáhla 10 tisíc korun, dala mu je a on odešel,“ vzpomíná Kvitová s tím, že když „pištěla“ v krvi, útočník jí ještě před odchodem řekl, že jí nechtěl ublížit. Žondra prý dokonce tenistce přišel rozhozený celou situací.

    Petra Kvitová u soudu

    Kvitová se sice s útočníkem nesetká tváří v tvář, ovšem soudkyně obžalovanému umožnila, aby jí skrze zmíněnou techniku kladl otázky. Žondra se Kvitové vyptává na to, co měl útočník na sobě i na přesný průběh útoku. Zajímalo ho například, zda bylo poranění na ruce způsobeno jedním tahem.

    Otázkou je, jak výpověď Kvitové zamíchá v probíhající soudní bitvě kartami. Přestože se zprvu zdálo, že obvinění v minulosti trestaného Žondry bude v podstatě formalitou, jeho obhajoba je přesvědčena o tom, že má neotřesitelné alibi.

    V době útoku se měl totiž údajný pachatel nacházet na stavbě v Napajedlech. U minulého soudu to dokonce Žondrovi dosvědčilo několik kolegů.

    „Byli jsme tam spolu, takže jsem přesvědčený, že to nemohl spáchat,“ řekl například majitel stavební firmy Petr Křenek. 

    Na stavbě navíc nebyly kamery, což sice Žondrovu nevinu nepotvrzuje, ale zároveň to právě tvrzení jeho kolegů nevyvrací. 

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 8:41 středa 5. června 2019. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      16
    • Cože
      14
    • Haha
      11
    • Sladký
      11
    • Tvl
      11
    • Super
      8