Kvitová se zbavuje bytu, kde ji napadli: Už tam nevkročím a nechci o tom slyšet!

Aby se vyrovnala s traumatem, které jí způsobilo přepadení o Vánocích 2016, zvolila tenistka Petra Kvitová radikální terapii. Prostě a jednoduše ze svého života vymazala vše, co by jí osudnou noc mohlo připomínat. To nejzásadnější, totiž byt hrůzy, kde ji útočník, podle jejího tvrzení recidivista Radim Žondra, způsobil vážná poranění, ovšem tenistce stále patří! Jaké s ním má plány?

Ještě před několika měsíci se sportovní veřejnost strachovala, že je s kariérou Petry Kvitové definitivní konec. Koncem roku 2016 byla přepadena ve svém prostějovském bytě a z konfrontace s nebezpečným zločincem, jímž má být Radim Žondra, si odnesla psychický šok a vážné poranění ruky.

Co stojí za tím, že o dva roky později Kvitovou všichni oslavují jako hrdinku, která se ze samotného dna vyškrábala až na vrchol a jejím největším trápením je, že jí jen o vlásek unikl titul na Australian Open? V první řadě rozhodnutí zbavit se veškerých připomínek na osudný večer.

Jak ovšem zjistil Blesk, to nejtěžší břemeno si s sebou Kvitová nese dál. Prostějovský byt, v němž ji měl Žondra pořezat, je v katastru nemovitostí stále napsán na její jméno. A to i přesto, že o úmyslu co nejdříve se ho zbavit mluvila už loni. Přehodnotila snad svoje rozhodnutí?

Obžalovaný Radim Žondra u soudu

Podle mluvčího české tenistky Karla Tejkala rozhodně ne. Kvitové je prý naopak osud bytu natolik ukradený, že ani netlačí na jeho prodej. Záležitost prostě předala do rukou odborníků, kteří zřejmě jen čekají na nejvyšší nabídku.

„Byt má na starosti agentura, která se zabývá správou a prodejem nemovitostí. Petra se tou věcí vůbec nezabývá,“ řekl Tejkal Blesku.

Kvitová prý bydlí především v Monaku, kam utekla před vysokými daněmi v České republice, nebo střídavě v Praze či u rodičů v Prostějově.

„Petra do toho bytu už nikdy nevkročila a zcela logicky se ho rozhodla prodat,“ vysvětluje Tejkal.

Zvládne konfrontaci u soudu?

Jak bylo zmíněno, Kvitová k zahnání traumatu z přepadení zvolila razantní krok vytěsnit ze svého života vše, co by jí hororový okamžik připomínalo. Problémem ovšem je, že se před minulostí nebude moct skrývat pořád.

Petra Kvitová

Aktuálně se totiž jejím případem zabývá Krajský soud v Brně. Ten rozhoduje, zda byl pachatelem skutečně recidivista Radim Žondra, na kterého sama Kvitová ukázala. A jak se zdá, ačkoliv se tomu dosud úspěšně vyhýbala, nyní bude muset před soudem osobně vypovídat.

Podle dostupných informací je předvolání tenistky naplánováno na únor. Může snad její účast u soudu či dokonce konfrontace se Žondrou otevřít staré rány?

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:46 úterý 28. května 2019. Anketa je uzavřena.

  • 23
  • 18
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6