Kvitová se vyjádřila k soudu: „Jsem připravena beze zbytku spolupracovat,“ oznámila

Případ napadení tenistky Petry Kvitové dostal zajímavou zápletku. Ačkoliv se odsouzení podezřelého Radima Žondry zdálo být jen formalitou, on i jeho obhájkyně teď kvůli údajně silnému důkaznímu materiálu doslova překypují sebevědomím. To Kvitová se mezitím držela v ústraní, a dokonce to vypadalo, že se ani nehodlá dostavit k soudu. Vše je ale jinak. „Jsem připravena beze zbytku spolupracovat, se soudem jsem v kontaktu,“ oznámila.

Nepříjemný incident z prosince roku 2016 odnesla oblíbená tenistka Petra Kvitová vážným zraněním levé ruky i traumatickým zážitkem na celý život. Za pachatele, který ji v prostějovském bytě s nožem v ruce přepadl a oloupil, později označila policii dobře známou firmu Radima Žondru.

Vše se zdálo být prakticky uzavřenou záležitostí. O vině muže, který v minulosti pykal za přepadávání důchodců a v současné době sedí ve vazbě za další trestnou činnost, nikdo nepochyboval. Jenže nyní případ nabral poměrně nečekaný spád.

Žondra byl minulé pondělí předveden před Krajský soud v Brně, pochybné výmluvy či sypání si popela na hlavu se však nekonalo. Jeho obhájkyně namísto toho sebevědomým tónem oznámila, že se její klient v osudnou chvíli nacházel na úplně jiném místě a ona pro to má pádné důkazy. 

Sám obviněný se zase nabídl, že na vlastní náklady podstoupí test na detektoru lži. Přesvědčeně působí i jeho přítelkyně a kamarádi.

To Kvitová naopak k soudu vůbec nedorazila, omluvila se pro nemoc a na veřejnost začaly prosakovat informace, že se chce řízení úplně vyhnout. Mnozí si říkali, zda náhodou naše tenisová ikona nemá černé svědomí. Všechny informace se teď ale sama rozhodla uvést na pravou míru.

„V reakci na dění v uplynulém týdnu a některé zkreslené informace, které se objevily ve sdělovacích prostředcích, bych ráda sdělila, že jsem připravena beze zbytku spolupracovat s Krajským soudem v Brně a udělat vše, co je třeba k nezávislému a nezpochybnitelnému rozhodnutí soudu ve věci mého přepadení,“ uvedla Petra Kvitová v prohlášení.

Radim Žondra měl napadnout a pořezat tenistku Petru Kvitovou.

Ve skutečnosti je prý s brněnským soudem v kontaktu a snaží se najít cestu, jak celou záležitost vyřešit. Jednání totiž bylo odročeno na začátek ledna, kdy se ale tenistka tradičně účastní turnajů v Austrálii.

„S Krajským soudem v Brně jsme v kontaktu a hledáme vhodný termín k úkonům, které bude třeba, na základě rozhodnutí soudu, provést,“ oznámila.

Více ale Kvitová prozradit odmítla. „Na další otázky, které se týkají mého přepadení a probíhajícího soudního jednání, nebudu s ohledem na výše uvedené dále odpovídat. Děkuji za pochopení, respektování tohoto prohlášení a těším se v pondělí na viděnou na srazu fedcupového týmu,“ vysvětlila.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:30 pondělí 4. března 2019. Anketa je uzavřena.

  • 37
  • 10
  • 9
  • 7
  • 7
  • 7