Kdo napadl Kvitovou? Je mu 54 a motá se kolem drog! Jeho anonym se vzdal odměny

Včera večer se objevila zpráva, že policisté údajně zadrželi muže, který je podezřelý z předloňského napadení tenistky Petry Kvitové. Policie původně informovala, že útočník je mladší muž, jeho podobizna mnoho lidem připomínala populárního moderátora Michala Hrdličku. Vše je ale jinak! Kdo je tedy muž, který v prosinci roku 2016 napadl legendu českého tenisu?

Podle zjištění České televize jde o čtyřiapadesátiletého muže, známého recidivistu, kterého údajně už policie znala kvůli jeho zapojení do olomoucké drogové scény. V minulosti měl být muž také vyšetřován kvůli útokům na seniory.

Zadrženého už identifikovala sama Kvitová, která do České republiky přijela potrénovat před nadcházejícím turnajem. Narkoman tenistku napadl nožem v prosinci roku 2016 v jejím bytě v Prostějově. Při potyčce jí způsobil vážné poranění ruky. Šestadvacetileté tenistce museli lékaři narychlo operovat poraněné šlachy na všech prstech levé ruky a dva nervy.

Loni v listopadu policisté oznámili, že se jim pachatele nepodařilo dopadnout a případ odkládají. Ve středu ale policie bez dalších podrobností oznámila, že případ před několika měsíci znovuotevřel útvar policejního prezidia.

Česká televize dále informovala o tom, že policisté zadrželi muže na základě anonymního upozornění, které na policii přišlo začátkem tohoto roku.

Další zajímavostí v tomto případu je fakt, že muž, který na čtyřiapadesátiletého recidivistu upozornil, odmítl vypsanou odměnu půl milionu korun.

Zadržený útočník, po kterém policisté pátrali dlouhých sedmnáct měsíců, je v současné době ve vazbě a čeká ho trest za napadení dvojnásobné wimbledonské vítězky v jejím domě v Prostějově.

Kvitová se k celé věci odmítla vyjádřit, tento týden ji čeká tenisový turnaj Roland Garros v Paříži.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:12 pátek 21. září 2018. Anketa je uzavřena.

  • 60
  • 12
  • 10
  • 10
  • 9
  • 9