Ve Slavii jsme chodili do bordelu, přiznal rebel Švancara

Rebelů a showmanů, jako je Petr Švancara, české fotbalové trávníky mnoho nepamatují. Tento brněnský patriot se více než úspěchy a góly proslavil svými hláškami. Jednu z nejpovedenějších „pecek“ Švancara vypustil ze svých úst poté, co se mu nevydařilo angažmá v pražské Slavii. Klub z Vršovic za tehdy mladého a talentovaného útočníka vysolil více než 20 milionů. Posile z Brna to ale nešlo, a tak se musela znovu stěhovat. Švancara tehdy řekl, že si dva roky na lavičce sešívaných připadal jak nový mercedes, který nikdy nevyjel z garáže. A právě k období, kdy oblékal dres slavného pražského „S“, se Petr Švancara vrátil v rozhovoru pro pořad Česká ulička.

To, že si Švancara ve Slavii přišel nevyužitý, už se dobře ví. Sám bývalý ligový kanonýr už v minulosti připustil, že za jeho nepovedeným pražským angažmá je dost možná jeho „horká palice“, kterou se trenérům nepodařilo zkrotit.

Švancara navíc nikdy nebyl typ fotbalisty, který by na sobě s chutí denně dřel. Je to hráč, který se narodil proto, aby se fotbalem hlavně bavil. A bavit chtěl i ostatní, zejména fanoušky! Jen tohle mu ale v nabitém kádru ambiciózního klubu nestačilo. 

Z hvězdné posily se bleskurychle stal muž na odstřel a zdálo se, že za rychlý propad v klubové hierarchii může Švancarova flegmatická povaha a jakási nechuť se hecnout a poprat se o místo. Jenže podle rozhovoru, který bývalý kanonýr Brna, Příbrami či Viktorie Žižkov poskytl pořadu Česká ulička, to vypadá, že za jeho neúspěchem ve Slavii bylo dost možná i něco jiného.

Petr Švancara v dobách, kdy hrál v pražské Slavii.

Kromě obří konkurence, která na něj v týmu sešívaných čekala, mu překvapivě přidělala problém i nová mzda. „Z 8, 12 tisíc základního platu jsem přešel třeba na 150, 200 měsíčně. Tehdy to byly neskutečné peníze, zamotalo mi to palici. Byl to jiný svět,“ vzpomíná Švancara.

A co s takovými penězi dělat? Byl mladý a stejně jako na hřišti, tak i v životě se Švancara chtěl především bavit. Proto není překvapení, kam se svými fotbalovými kumpány pravidelně chodil.

„Chodili jsme hodně do bordelu. Třeba středa, neděle. A tam jsme utráceli za tohle peníze. Ale dnes mi je 40, mám čtyři děcka a mladou babu, no tak to dávám hlavně do nich,“ svěřil se dále vyhlášený šprýmař, který v současné době válí v divizi a pomýšlí na postup do třetí ligy.

Petr Švancara si tedy uměl užívat.

Tak snad při případném postupu o úroveň výš Švancara zase „nezvlčí“!

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:19 čtvrtek 31. května 2018. Anketa je uzavřena.

  • 11
  • 9
  • 7
  • 4
  • 4
  • 3