Premium

Švancara: Krmenčík? Ten se zabil! O Slavii strach nemám, Sparta je na tom mnohem hůř

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Přišel jako vytoužená posila na hrot útoku. V Edenu doufali, že vystřílí nejen mistrovský titul, ale také další účast v Lize mistrů. Nic z toho se ale nestalo a Michael Krmenčík (29) si po ročním hostování v pražské Slavii bude opět hledat nové angažmá. Co na jeho působení v červeno-bílém dresu říká bývalý ligový útočník a dnes fotbalový expert Petr Švancara?

Pražská Slavia byla před sezonou považována za největšího aspiranta na titul. Parta kouče Trpišovského ale absolutně nezvládla nadstavbovou část a soutěž nakonec opanovala podceňovaná Plzeň. Bývalý ligový útočník Petr Švancara by ale i tak klub z Edenu za výkony v uplynulém ročníku pochválil.

„Jejich defenziva letos dostávala hloupé góly, i jejich brankáři, kteří jsou jinak podle mě top, dělali hrubé chyby. Jsou to ale také jenom lidé a dolehlo to na ně. Za mě jde ale Slavia pořád správným směrem a nestranným fanouškům dělá radost v Evropě. Mě zase letos bavili a přeji si, aby pokračovali v té práci, kterou už několik let dělají,“ řekl Expresu na úvod Švancara.

Mezi fotbalovými experty a fanoušky se dlouhodobě šíří názor, že Slavii po zimním odchodu Jana Kuchty do Ruska chybí elitní střelec. Švancara, který se dlouhodobě zastává kritizovaného Stanislava Tecla, však nesouhlasí.

„Standa Tecl má Slavii pořád co dát, dobře fungoval jako mentor, byl to kapitán. Je otázka, jestli nechce být více vytížený a stát se ještě větším lídrem v jiném týmu. Co se týče posil, o Slavii se ale vůbec nebojím, podle mě ani moc posilovat nemusí, kádr mají silný. Myslím, že Sparta je na tom daleko hůř. Těm odejde jeden z částečných lídrů Adam Hložek a já tvrdím, že oslabení bude i konec Bořka Dočkala,“ odhaduje Švancara.

Nedávno se objevila spekulace, že by do Slavie po vypršení smlouvy mohl zdarma zamířit sparťanský forvard Matěj Pulkrab.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:12 neděle 18. září 2022. Anketa je uzavřena.

  • 81
  • 8
  • 4
  • 2
  • 2
  • 2