Ondruš o Vémolovi: Je na tom zle, není jisté, zda se uzdraví! Co řekl na laso od RFA?

Byl u toho, když se na konci roku 2017 přepsaly dějiny českého MMA. V nabité pražské O2 aréně se Petr „Píno“ Ondruš (41) postavil tehdy nejslavnějšímu tuzemskému zápasníkovi Karlosi Vémolovi (36). Navzdory předpokladům dokázal Ondruš Terminátorovi vzdorovat téměř celé první kolo, pak se mu ale Vémola dostal na záda a uškrtil ho! Nyní Petra Ondruše čeká poslední zápas jeho bohaté kariéry. V rozhovoru pro Expres.cz legenda české bojové scény promluvila nejenom o své přípravě, ale také o vážném Vémolově zranění. „Je na tom opravdu špatně,“ řekl nám Ondruš, podle kterého prý není vůbec jisté, zda se Vémolova ruka dá někdy do pořádku.

Bývalý šampion střední váhy Oktagonu Karlos Vémola se měl po delší pauze představit fanouškům 30. prosince. Soupeřem v titulovém souboji mu měl být jeho slovenský rival Samuel „Pirát“ Krištofič.

Vémola si byl jako vždy jistý svým vítězstvím, ale nedávno šéfům organizace Novotnému a Nerudovi oznámil, že je nucen kvůli vážnému zranění levé paže přerušit přípravu. V titulovém souboji Vémolu nahradí Patrik Kincl, jemuž Terminátor už delší dobu nemůže přijít na jméno.

O Vémolově vážném zranění nyní pro Expres.cz promluvil legendární zápasník Petr „Píno“ Ondruš, který se s Vémolou střetl v roce 2017 v jednom z nejsledovanějších zápasů, jež česká MMA scéna pamatuje.

„Karlos bohužel nekecá, je na tom zdravotně opravdu špatně. Není to tak, že by do zápasu snad nechtěl nastoupit kvůli barvě rohu a že v Praze nebude oficiálně jako domácí. Co já vím, tak to nevypadá vůbec dobře a minimálně tři měsíce by měl být mimo, pokud vůbec to tedy bude někdy lepší,“ uvedl Ondruš, jenž se pomalu, ale jistě připravuje na svůj poslední zápas kariéry, který ho čeká na konci roku v pražské Lucerně.

„Doufám, že už to bude poslední zápas, já ani zápasit nechtěl, loni jsem měl mít poslední, ale kvůli covidu-19 to nevyšlo. Zatím jsem neměl čas se pořádně připravit, teď už ale začnu. Těším se na to moc, Lucerna je legendární, tam se těší všichni, je to za odměnu tam bojovat,“ popsal Ondruš.

Petr Ondruš je legendou české bojové scény.

RFA? Dostal jsem nabídku, ale já jsem už děda

Legendární bojovník, jehož pojí velké přátelství se zpěvákem Danielem Landou, se Expresu také svěřil, že dostal před časem nabídku od nově vzniklé organizace RFA.

„Dostal jsem nabídku na zápas, ale až příští prosinec a to jsem řekl, že asi ne, to je na mě moc pozdě, jsem už děda,“ usmívá se Ondruš, který je v současné době také promotérem organizace I Am Fighter.

Co jako promotér Ondruš říká na novou konkurenci v podobě RFA, která se postarala o velký třesk na tuzemské scéně?

„Jsem za to rád, protože každá konkurence je dobrá. A když se s nimi dá domluvit na různých věcech a spolehnout se na to, že drží slovo, tak jedině dobře. Máme s nimi rozjetou spolupráci, o které zatím nechci mluvit, ale myslím, že to bude zajímavý obrat na české MMA scéně,“ dodal na závěr Ondruš.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 úterý 15. března 2022. Anketa je uzavřena.

  • 5
  • 3
  • 2
  • 1
  • 0
  • 0