Nedvěd zavzpomínal na kouče Říhu: Skvělý člověk a trenér, o jeho problémech jsem věděl!

Tekly mu slzy a nebylo mu moc do řeči. Na Petru Nedvědovi (48) bylo na první pohled vidět, jak ho nedávná smrt hokejového kouče Miloše Říhy (†61) vzala. V krátkém rozhovoru pro Expres.cz bývalá hvězda NHL zavzpomínala na zesnulého trenérského velikána. „Velká osobnost, skvělý člověk, bude tu chybět,“ řekl Nedvěd.

Ve středu odpoledne se v Pardubicích uskutečnilo poslední rozloučení s úspěšným hokejovým trenérem Milošem Říhou, který zemřel minulé úterý na selhání orgánů.

Podle očekávání se v prostorách pardubického krematoria objevilo hodně známých tváří z prostředí českého hokeje. 

Nechyběli například Robert Reichel, Jiří Vašíček či pardubická ikona Tomáš Rolinek.

Na poslední chvíli dorazil také bývalý skvělý útočník a dnes manažer národního týmu Petr Nedvěd. K rakvi obsypané věnci položil růže a v tichosti se poklonil. Když místnost opouštěl, draly se mu do očí slzy.

„Miloš byl pro mě velká osobnost, co měl v hlavě, to měl na jazyku. Nebál se říct, co si myslí. Byl to vynikající trenér a také skvělý chlap. To je ve finále to nejvíce. Je to obrovská ztráta pro nás i pro náš hokej. Bude chybět,“ řekl redaktorovi Expresu Petr Nedvěd.

Petra Nedvěda smrt Říhy velmi zasáhla.

Smrt Miloše Říhy byla pro širokou veřejnost velkým překvapením. Pravda ale je, že zkušený trenér ležel delší dobu v IKEM a konkrétně Petr Nedvěd věděl o tom, že Říha na tom není dobře.

„My jsme věděli, že na tom Miloš není zdravotně nejlépe. Nikdo z nás ale nečekal, že by to mohlo dojít takhle daleko. Do určité míry je to pro nás pro všechny šok. Miloš měl zdravotní problémy už před minulým mistrovstvím světa, nikdo z nás ale nevěděl, jak moc vážné to bylo. Bohužel se situace jen zhoršovala. Zdraví máme jen jedno a šedesát jedna let, to je hrozně brzy,“ nechal se slyšet Nedvěd.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:13 čtvrtek 7. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 72
  • 37
  • 35
  • 34
  • 34
  • 33