Poslední mejdan v letadle a pak lotyšská bublina! Takhle bude probíhat MS v hokeji

Už v pátek vstoupí česká hokejová reprezentace do světového šampionátu v Lotyšsku. Prvním soupeřem pro partu kouče Filipa Pešána budou Rusové, které čeští hokejisté v sobotní generálce na MS porazili 4:0. Po vítězství následovala bouřlivá oslava v letadle.

Čeští hokejisté vyrazili do Lotyšska, kde se koná letošní světový šampionát, ve skvělé náladě. Generální manažer nároďáku a bývalý skvělý útočník Petr Nedvěd sdílel na Instagramu vysmáté selfie z letadla, v němž se uskutečnil menší mejdan.

Hráči i členové realizačního týmu oslavovali vítězství 4:0 v generálce nad Ruskem. Jednalo se o poslední přípravný zápas před turnajem a parta kouče Pešána jako by světu ukázala, že letos to s útokem na medaile myslí už skutečně vážně!

Na palubě letadla se pilo pochopitelně pivo, na fotografii drží milovanou „plzničku“ v ruce asistent trenéra a bývalý výborný obránce Jaroslav Špaček.

„To je divný, že Špagr ho drží v ruce,“ napsal ke snímku český obránce Jakub Kindl, který se letošního šampionátu nezúčastní. Svým kamarádům popřál na dálku hodně štěstí.

Členové realizačního týmu v letadle oslavili výhru 4:0 nad Ruskem.

Na pokojích po jednom a ven z hotelu jen na trénink a zápasy

Pravděpodobně se však jednalo o jeden z posledních mejdanů. České hokejisty v Rize čeká velmi přísný režim. Pravidelně budou podstupovat PCR testy a budou izolováni v pokojích, kde jsou ubytováni po jednom.

Jídlo bude hráčům dováženo pětkrát denně do pokoje a s novináři se hokejisté budou moci setkávat pouze online. 

Krásný čtyřhvězdičkový hotel v Rize budou moci Nedvěd a spol. opouštět jen v případě, pokud pojedou na trénink či na zápas.

„Nikam jinam se rozhodně nedostaneme,“ řekl před odletem reprezentační kouč Filip Pešán.

Hokejistům ale přísný režim nevadí, někteří jsou na „bublinu“ zvyklí ze sezony.

„Že půjdu z bubliny do bubliny? Tohle mi nijak nevadí. Nejedu tam proto, abych někde něco vymetal nebo chodil po památkách. Bude se tam hrát hokej,“ řekl pro portál iSport.cz útočník Filip Zadina.

Co se diváků na stadionech týče, jisté je zatím pouze to, že tribuny budou prázdné během skupinové fáze. 

Podle prezidenta Mezinárodní hokejové federace Reného Fasela ale existuje naděje, že by se někteří fanoušci mohli dostat alespoň na vyřazovací boje.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:41 úterý 14. září 2021. Anketa je uzavřena.

  • 9
  • 5
  • 5
  • 4
  • 3
  • 3