MMA legenda Kníže o budoucnosti Makhmuda Muradova: Evidentně ho tady někdo nemá rád

Má status legendy českého MMA. Zásadním způsobem ovlivnil kariéry několika zápasníků na tuzemské scéně. Nyní Petr „Monster“ Kníže připravuje sympatickou bojovnici Martinu Jindrovou, kterou už v sobotu čeká důležitý zápas v americké organizaci PFL. Zároveň ale vyhlášený tvrďák vyhlíží návrat svěřence a kamaráda Makhmuda Muradova, kterému hodlá opět pomoci s přípravou na bitvu s talentovaným Brazilcem Borralhem. „Snad bude za týden zpět, vyřizuje si vízum do EU, bohužel ale ne přes Českou republiku,“ řekl Expresu Kníže.

Legendární MMA zápasník Petr „Monster“ Kníže začal před časem spolupracovat s bojovnicí Martinou Jindrovou, kterou v sobotu čeká pravděpodobně nejtěžší zápas kariéry.

V Londýně se střetne s olympijskou vítězkou v judu a zároveň dvojnásobnou šampionkou organizace PFL Kaylou Harrisonovou, kterou zatím nikdo neporazil.

„Martina je dobře připravená, uvidíme, jestli jí to vydrží a nestane se nějaký zásadní zlom,“ řekl nám trenér Martiny Jindrové Petr Kníže, který do přípravy zařadil také jízdu na koloběžce.

„Na koloběžce jezdím už nějaký pátek, používají ji atleti na zrychlení dynamiky nohou. Chceme zápas primárně držet v postoji, potřebujeme mít tvrdý kop a ty sprinty na koloběžce jsou pro to ideální. Postavili jsme tréninky hlavně na dynamice,“ dodal Kníže.

Stále aktivní bojovník, který před časem přestoupil z Oktagonu do RFA, se pro Expres vyjádřil také ke svému kamarádovi a svěřenci Makhmudovi Muradovovi.

Uzbecký zápasník, který má dítě se zpěvačkou Monikou Bagárovou, se má už 22. října představit na galavečeru UFC 280 v Abú Zabí. Soupeřem mu má být talentovaný Brazilec Caio Borralho.

„Snad bude za týden zpátky a budeme se připravovat spolu, jak v Praze, tak i v polském Ankosu. Vyřizuje si vízum do EU, bohužel ne přes Českou republiku, ale přes jinou zem,“ řekl Expresu Kníže, který pak okomentoval nedávnou kauzu týkající se Muradova.

Macha někdo evidentně nemusí, myslí si Kníže

České úřady totiž před časem známému zápasníkovi zrušily dlouhodobé vízum. Důvodem mělo být údajné napojení na kontroverzního podnikatele Římského, který se stýkal s albánskou mafií a je aktuálně ve vazbě.

„Myslím, že to bylo zbytečně moc rozmáznuté.... Za mě je to nepochopitelné, protože tady má rodinu, žije tu přes deset let a platí daně. Nevidím důvod, proč by tady nemohl být. Neříkám, že nešel na oběd nebo na večeři s někým, kdo dělá špatné věci, ale to neznamená, že je špatný i on. Evidentně ho někdo nemusí,“ hájí svého svěřence Kníže.

„Od té doby, co je válka na Ukrajině, tady spousta lidí, co pracovali na pracovní povolení, museli odjet a ti, co přišli během války, tu jsou a ještě dostávají podporu. To mi přijde zvláštní,“ kroutí hlavou trenér a MMA zápasník, který má v oficiálních statistikách pouze dvě porážky.

Na celý rozhovor se podívejte ve videu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 10:18 pátek 16. prosince 2022. Anketa je uzavřena.

  • 35
  • 19
  • 6
  • 6
  • 4
  • 2