Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Hadamczik o Mlsnovi: Moje věc, komu co dám! Do skyboxu můžu zvát třeba uklízečky i premiéra

    Lístky rozdával jako letáčky do nově otevřené restaurace. Za šéfem hokejového svazu Aloisem Hadamczikem si kromě dalších vlivných osobností přišel i šéf Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petr Mlsna, který ovšem ze své funkce má zapovězeno přijímat jakékoliv dary. Ten se i přes výzvu premiéra Petra Fialy k celé věci odmítá vyjádřit, mlčení ale prolomil právě Hadamczik. A to dost ostře!

    Petr Mlsna si za Aloisem Hadamczikem pro lístky v průběhu šampionátu přišel do hotelu Stages. Doprovodila ho neznámá dáma v růžovém. Ve stejnou chvíli na místě byla například i Alex Mynářová, manželka někdejšího Zemanova kancléře Vratislava Mynáře.

    Fotografové Blesku šéfa hokejového svazu zachytili, jak tahá lístky jeden za druhým jako králíky z klobouku. Mlsna se poté objevil ve VIP zóně O2 areny mezi tvářemi jako Jaromír Jágr či Jiří Šlégr.

    Problém je, že šéf antimonopolního úřadu si žádné dary brát nesmí. Tím spíše od jiných vlivných osobností. A lístek do skyboxu na domácí mistrovství světa, to je pořádný dárek.

    Mlsna na dotazy Blesku už více než týden nereaguje, a to i přesto, že se i premiér Petr Fiala nechal slyšet, že by celou záležitost vysvětlit měl. Mlčení nicméně prolomil Alois Hadamczik. Ten se nechal slyšet, že na hloupé dotazy odpovídat nebude a média si mohou psát, co chtějí.

    Alois Hadamczik rozdával lístky na mistrovství. Třeba i šéfovi antimonopolního úřadu Petru Mlsnovi či Alex Mynářové.

    „Ty otázky jsou stupidní a já mám právo komunikovat s tím, kdo se ke mně chová slušně. Tak jestli to je vrátná, uklízečka, předseda vlády nebo pan Mlsna, tak s ním komunikuju slušně. A jestli mu něco dávám nebo nedávám, to je moje věc. Dodržuju zásady, které musí být. A jestli jsem mu dal jeden lístek, dva, žádný, prázdnou obálku, nebo pozvánku na svatbu mého vnuka, která byla včera, je věc moje,“ prohlásil šéf hokejového svazu pro iRozhlas.cz.

    „Samozřejmě jsem mu dal vstupenky, já ho znám už z fotbalu. A více lidí přišlo. Já mám jako prezident svazu skybox a mám právo do něj pozvat lidi. Tam není napsáno, že ten člověk musí být zámečník, údržbář nebo předseda vlády. Takže já na takové otázky vážně nebudu odpovídat. Bylo by lepší, kdybychom na tom hledali to pozitivní, abychom ten sport podpořili, ne abychom ho hanobili,“ uvedl také.

    Alois Hadamczik lístky rozdával skoro jako bony před Tuzexem!

    Na závěr pak Alois Hadamczik odmítl, že by vstupenky na hokej rozdával jako úplatky.

    „Já se nestydím za to, že jsem někomu dal vstupenku. Dal jsem ji více lidem, ale ne za úplatu, ani za to, že by mi musel nějak sloužit,“ uzavřel.

    Fotogalerie