Kareš: Vémola si vybírá soupeře, se kterými nemůže prohrát! Vyzývám ho!

  • Organizace XFN se po „klinické smrti“ vrací zpět!
  • Další galavečer je v plánu 30. listopadu.
  • Bojovat bude nově i šéf XFN Petr Kareš.
  • Ten si za soupeře vysnil Karlose Vémolu a Petra Ondruše.
  • S MMA bijcem Vémolou Kareš vede spory o miliony korun.
Všichni už organizaci XFN pohřbili. Všichni, až na jejího zakladatele Petra Kareše (39). Bývalý kickboxer na čtvrteční konferenci oznámil, že organizace bojových sportů, která koncem loňského roku dokázala vyprodat pražskou O2 arénu, je zpět! Dluhy prý budou brzy splaceny a nejnovější galavečer pod hlavičkou XFN je v plánu 30. listopadu. Uskutečnit by se měl na pražské Královce. To sdělil na čtvrteční tiskové konferenci šéf Petr Kareš, který poté poskytl Expresu rozhovor, v němž detailně promluvil i o sporech s Karlosem Vémolou (34). Velkým překvapením pro mnoho lidí jistě bude, že „Terminátora“ Kareš s naprosto vážným výrazem ve tváři vyzval k zápasu!

Letos v únoru Karlos Vémola přestoupil z organizace XFN do konkurenčního Oktagonu. Na svém bývalém zaměstnavateli nenechal nit suchou. O Petru Karešovi několikrát prohlásil, že je lhář. Nedávno také uvedl, že mu Kareš dluží deset milionů korun

V rozhovoru pro K.O. magazín Vémola mluvil o „špatně napsaných smlouvách“. Částku prý po Karešovi ale nevymáhá, protože ví, že by ji nedostal. Expresu Kareš poté sdělil, že je podle něj vše jinak a naopak Vémola dluží deset milionů jemu a jeho organizaci za to, že porušil smlouvu.

„Jestli byla smlouva špatně napsaná, neměl ji podepisovat. Pokud ji podepsal, nebylo to v dobré víře. Nechci se k němu vyjadřovat. Brzy ale přijde čas na nějaké řešení. Někdo tomu říká geniální marketingový tah, já si stojím za tím, že odstoupil od smlouvy, přestože měl zaplaceno. Panu Vémolovi nejprve nabídneme mimosoudní dohodu,“ sdělil nově Expresu Kareš.

„Když jsme jednali o jeho odchodu, bylo nám jeho zástupcem řečeno, že pokud podepíšeme dohodu, že může odejít, navzájem si nic nedlužíme. To jsme nepřijali. Vyzvali jsme ho, aby zamezil protiprávnímu jednání, a opakovaně jsme ho vyzývali, abychom si k tomu sedli. Chtěl odejít, asi bychom se nakonec dohodli. Mně nevadí ten odchod, ale způsob, jakým odešel. Odejít z organizace, která se o něj dva roky vzorně starala, a potom nás všude pomlouvat a špinit, to mi vadí a to je ta motivace nenechat to být,“ dodává Kareš.

Vémoly se nebojím, řekl Expresu Kareš a vyzval ho k zápasu.

Vémola se v minulosti nechal slyšet, že i kvůli XFN nemohl svým fanouškům „doručit“ vytoužený zápas se slovenským bijcem Attilou Véghem, se kterým se nakonec pod hlavičkou organizace Oktagon MMA utká 9. listopadu v našlapané O2 aréně. 

Vémola si vybíral jen ty soupeře, kteří mu sedí

Kareš tvrdí, že to byl právě Vémola, kdo si pečlivě vybíral soupeře. Ty, kteří by mu svým stylem neseděli, raději odmítal.

„Chtěli jsme, aby měl Vémola kvalitnější zápasníky, kteří mu stylově nesedí. Pan Vémola si ale své soupeře vybírá pečlivě. V zápase s Patrikem Kinclem to bylo jasně vidět. Kdyby k druhému zápasu došlo, pan Vémola by prohrál. Karlos by měl začít přijímat skutečné soupeře bez ohledu na to, jestli mu stylově sedí, nebo nesedí. Na poslední akci Rytmus vs. Marpo jsme mu přivezli Brazilce za velice nevýhodných podmínek pro nás, to protože si v Evropě nevybral ze sedmi osmi bojovníků, kteří na tom byli srovnatelně,“ tvrdí Kareš, který je nakonec rád, že k zápasu Vémola vs. Végh dojde.

„Stejně jako s Kinclem to bude pořádná prověrka Karlose Vémoly. Attila mu určitě nesedí. Nechci tipovat. Ať vyhraje kdokoliv, dočkáme se odvety. Možná i třetího zápasu. Ten příběh se bude vyvíjet. Ne že bych Vémolovi sportovně nepřál, ale v jeho kotli nebudu,“ řekl Kareš k bitvě, kterou Vémola rád nazývá „zápasem století“.

Karešovi sebevědomí neschází.

Kareš se vrací do ringu, za soupeře chce Vémolu či Ondruše

V XFN už nebude Kareš pouze promotérem a majitelem, hodlá se také vrátit do ringu! Expresu zkušený kickboxer sdělil, jaké by si přál soupeře. 

Z těch jmen se některým možná i protočí panenky!

„Vybral bych si Petra Ondruše, ale ten naši nabídku odmítl, protože byl zraněný. Zajímal by mne ale i boxerský zápas s Karlosem Vémolou. Trash-talk do toho sportu patří a já si soupeře nechci vybírat, pokud to bude nějaké jméno a bude to vyhecované, budu připravený,“ řekl nám sebevědomě Kareš.

Nešlo by ale samozřejmě o zápas podle pravidel MMA. To by ale Vémolovi nemuselo vadit. Už v minulosti například vyzval rapera a thaiboxera Marpa k zápasu pouze „v postoji“.

„Když jsme spolu jednali, chtěl Karlos zápasit v K1 a v boxu, věřil si třeba na jedničku těžké váhy Václava Pejsara. Nechci se nějak znevýhodňovat, ať je to klidně v malých MMA rukavicích, pojďme do toho,“ dodal Kareš.

Karešovi je prý úplně jedno, proti komu nastoupí. Dovede si představit zápas s Vémolou či Ondrušem.

Závěrem ale šéf XFN dodal, že zápas s Vémolou není zrovna na pořadu dne.

„Má hodně starostí s přípravou na Attilu Végha, je v jiné organizaci. Je tedy otázka, jestli je tento zápas reálný. Soupeřem může ale být kdokoliv, když to lidi bude bavit a přijdou se podívat. To pak budu vděčný a rád,“ zakončil Kareš.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:05 pátek 17. ledna 2020. Anketa je uzavřena.

  • 74
  • 63
  • 62
  • 55
  • 49
  • 48