Saganovi zhořkl úsměv. Z nepolapitelného sprintera už může být jen nosič vody

Takhle nepovedenou Tour de France dlouho nezažil. Peter Sagan (30) byl zvyklý z Francie domů na Slovensko pravidelně referovat o počtu svých etapových vítězství a skoro povinnou tečkou byl zelený trikot pro nejlepšího sprintera. Letos Sagan pohořel, nevyhrál jedinou etapu a už i jeho zaměstnavatel začal přemýšlet, jak naložit s tímto showmanem.

Letošní Tour de France poznamenal koronavirus, ale přesto si nezaujatí fanoušci pochvalovali jeho dramatičnost až do samotného konce.

Kdo na závod nebude vzpomínat příliš v dobrém, je Slovák Peter Sagan, jehož horších výkonů už si všimli i šéfové stáje Bora-hansgrohe, za niž slovenský rychlík jezdí a která každý rok posílá na jeho účet až 150 milionů korun.

Příští rok jeho pohádková smlouva končí a co bude dál, je zatím ve hvězdách. Pro deník Sport Bild promluvil na toto téma šéf týmu Ralph Denk.

„Muž, který má takové zkušenosti, jako má Sagan, má vždy místo v týmu na Tour de France. I kdyby měl v budoucnosti působit jako domestik,“ řekl Denk, co si představuje vtipálka Sagana jako muže, který se nechává řídit pouze týmovými příkazy a často dělá jen nosiče vody pro skutečné lídry týmu.

Sagan by tak dělal jenom pomocnou sílu pro Emanuela Buchmanna. Pozici toho nejrychlejšího v týmu má převzít o pět let mladší Pascal Ackermann.

Třicetiletý Sagan se přitom historicky může na Tour de France chlubit úchvatnou statistikou. Vyhrál dvanáct etap a sedm let kraloval sprinterům v zeleném dresu.

Letos ho překonal Ir Sam Bennett. Ztracenou půdu pod nohama bude slovenský cyklista hledat na italském Giru, jež začíná už příští týden. Sagan tam možná pojede o prodloužení svého milionového kontraktu.

Zelený trikot je už minulostí.

„Mezi Tour de France a Girem jsou dva týdny času. Myslím si, že mám nějakou kondici. Teď jde spíše o to, abych dobře zregeneroval mentálně. Na Giro je potřeba přijet silný, aby měl člověk chuť bojovat. Teď už není potřeba ani trénink, spíše si chci užít pár dnů se svým synem,“ řekl Sagan v rozhovoru pro slovenskou televizi, která také řeší, co bude s jejich cyklistickou legendou.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:55 pondělí 25. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 79
  • 63
  • 43
  • 43
  • 34
  • 24