Nemůže chodit, topí se v depresích. Pelého syn šokoval informacemi o stavu svého otce

Býval to král fotbalových trávníků, jenže zasloužený důchod si Brazilec Pelé příliš neužívá. V dubnu loňského roku prodělal infekci, byl hospitalizován a od té doby se na veřejnosti neukázal. Podle syna ho navíc sžírají deprese, protože nemůže bez cizí pomoci chodit.

Mnozí jsou přesvědčeni, že právě on je nejlepším fotbalistou historie. Za Pelého nemluví jen úchvatné statistiky, ale třeba i profesionální přístup a spousta dalšího.

Dnes je slavnému Brazilci devětasedmdesát let, měl by si užívat zasloužený důchod a sem tam být ozdobou nějaké velkolepé společenské události. Namísto toho se ale trápí za zavřenými dveřmi a s nikým nekomunikuje.

V dubnu loňského roku prodělal Pelé infekci, kvůli níž musel být hospitalizován v pařížské nemocnici. Od té doby se na veřejnosti vůbec neukázal.

Na vině jsou podle jeho syna Edinha pro změnu jiné zdravotní problémy. Pelé podstoupil operaci kyčle, dostal kloubní náhradu, jenže rehabilitace neproběhla podle představ. A tím se hodně trápí.

„Jeho zdraví je křehké. Má náhradu kyčle, ale rehabilitace neproběhla úplně podle představ a od té doby potřebuje chodítko nebo invalidní vozík. Myslím, že to u něj spustilo určitý druh deprese,“ prozradil Edinho.

Hvězdný fotbalista Pelé se neobjevuje na veřejnosti. Prý se stydí za to, jak na tom je.

„Je z toho v rozpacích a stal se z něj samotář. Nechce, aby ho někdo viděl. Nechodí ven a nechce dělat nic, kvůli čemu by musel opustit dům,“ dodal na vysvětlenou.

Uvidíme Pelého, který podle historiků odehrál 1363 zápasů a vstřelil v nich neuvěřitelných 1281 gólů, ještě někdy v dobré kondici?

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:17 pátek 12. června 2020. Anketa je uzavřena.

  • 57
  • 57
  • 53
  • 52
  • 51
  • 40