Vrbův konec ve Spartě: Neměl hráče na své straně, říká Řepka. Další muž na odstřel Rosa?

Měl být tím, kdo konečně spasí pražskou Spartu, která se už roky motá v bludném kruhu. Nestalo se a po nedělní blamáži v Plzni dostal Pavel Vrba na Letné okamžitě padáka. Zatímco mnozí fanoušci se radují, klubová legenda Tomáš Řepka upozorňuje na fakt, že za všechny letošní nezdary rozhodně nemůže čerstvě vyhozený kouč. „Chce to velký řez a vyčistit kádr,“ navrhuje bývalý skvělý stoper, který například dlouhodobě kritizuje práci sportovního ředitele Tomáše Rosického.

Pražská Sparta v neděli předvedla pravděpodobně nejhorší výkon v probíhající sezoně a na horké půdě v Plzni padla 0:3. Parta kolem kapitána Bořka Dočkala ale mohla prohrát ještě výraznějším rozdílem.

V pondělí dopoledne historicky nejúspěšnější český klub oznámil, že kouč Pavel Vrba, který poslední dobou působil velmi otráveným dojmem, dostal ihned padáka.

„V posledních třech soutěžních utkáních v sezoně bude mužstvo připravovat realizační tým pod vedením Michala Horňáka, stávajícího kouče B-mužstva,“ uvedl letenský klub na sociální síti.

Pavel Vrba se poslední dobou na lavičce Sparty jen a jen trápil.

Bývalý reprezentační kouč, který stál za obřími úspěchy konkurenční Plzně, čelil delší dobu kritice nejen od sparťanských fanoušků, ale i od tuzemských expertů a bývalých hráčů.

Například Tomáš Řepka si odchod zkušeného trenéra přál a dával to veřejně najevo.

„Sparta by se měla stydět za to, co včera předvedla, a to všichni, celý tým včetně trávníkáře a posledního náhradníka. Bohužel s filozofií nebo přístupem Pavla Vrby se hráči nemůžou už dlouho ztotožnit, nemá je dlouhodobě na své straně a je to znát. Hodně jsem mu věřil, ale celkově už je teď jasné, že to není dobré,“ napsal po výbuchu v Plzni Řepka na Instagram.

Tomáš Řepka

Chce to velký řez, píše Řepka, který volá po konci Rosického

Někdejší reprezentant upozorňuje na to, že Vrba do svého mančaftu v zimě nedostal téměř žádné posily. Přišel jen talentovaný forvard Čvančara z Jablonce.

„Chybí krajní beci a chce to hotového útočníka. Nejvíce mě nas*alo, že celá hra byla bez zájmu. Plzeň to měla snadné. Předvedla přesně to, co jinak vždy zdobilo Spartu. Nasazení, zápal do hry a využití jakékoliv situace, a hlavně byli efektivní. Na Plzni je vidět rukopis Michala Bílka, kterého jsem ve Spartě zažil. Chce to velký řez a vyčistit kádr. Za Spartu má hrát ten, kdo to opravdu chce a kdo na to hlavně má,“ navrhuje Řepka.

Fotbalový bouřlivák už v minulosti naznačoval, že by Spartu měl opustit stárnoucí kapitán Bořek Dočkal a hlavně kritizovaný sportovní ředitel Tomáš Rosický.

„Rosického i s bráchou vypakovat, jako sportovního ředitele přivést Tomáše Sivoka a jako trenéra Holoubka, Svědíka nebo Horejše. Pavelka, Krejčí starší a Sáček ven z kádru,“ napsal bývalý kapitán v březnu poté, co Sparta padla v derby s pražskou Slavií.

Vyhoďte i Rosu, píší fanoušci. Sparta láká německého trenéra

S tím, že by se měl Rosický co nejdříve pakovat, souhlasí i mnozí fanoušci Sparty, kteří svůj hněv dávají najevo na klubovém Facebooku i diskuzních fórech.

„No a toho Rosu pošlete do pr*ele kdy? Byl to dobrý fotbalista, ale zjevně ve Spartě nefunguje něco více než jen kouč. Kolik už jsme vystřídali trenérů? Nestálo by za to, aby i sportovní manažer přijal svůj díl odpovědnosti za nedobré výsledky posledních nemálo let?“ ptá se sparťanského vedení vytočený fanoušek David.

Pavel Vrba a Tomáš Rosický se tvářili jako dokonalí parťáci. Realita byla prý ale trochu jiná.

V kuloárech se zatím už živě spekuluje o tom, že Vrbu na Letné nahradí renomovaný kouč z Německa Heiko Herrlich. Cestou takzvané internacionalizace se Sparta vydala v roce 2017, kdy přišel přeplacený Ital Andrea Stramaccioni.

Všichni si jistě dodnes pamatují, jak velký to byl průšvih a jak dlouho se z jeho angažmá na Letné vzpamatovávali...

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:15 úterý 6. září 2022. Anketa je uzavřena.

  • 24
  • 19
  • 14
  • 11
  • 8
  • 3