Žárlil na vlastní dítě? Kamarádi kroutí hlavou nad sebevraždou Pergla

Za pouhý rok si na život sáhli tři čeští fotbalisté. Jenže zatímco u Františka Rajtorala a Davida Bystroně je příčina jasná – finanční problémy a deprese, nad smrtí Pavla Pergla visí spousta otazníků. Měl problémy s přítelkyní, podle kamaráda Martina Pulpita však nic nenasvědčovalo tomu, že by myslel na nejhorší. A jak dokazují i slova dalších lidí, Pergl byl nadšený z nové práce a měl spoustu plánů. Dokonce se chystal na stáž ve slavném Bayernu Mnichov!

Sebevražda bývalého fotbalisty Pavla Pergla (†40) zasáhla nejen Česko, ale i řadu dalších zemí, v nichž strávil kariéru. Smutní po něm řada bývalých kolegů, nikdo z nich však netuší, proč otec roční dcerky sáhl k nejhoršímu.

„Byl jsem šokovaný, protože Pavlovo chování absolutně nic takového nenaznačovalo. Dojížděl přes pět set kilometrů z Magdeburku, protože měl fotbal pořád strašně rád, a měli jsme spolu nachystaný projekt přes fyzioterapii. Udělal si v Německu fitness kurz a moc se na to těšil,“ prozradil Blesku manažer Velké Bíteše, za niž Pergl hrál, Jiří Míka.

O tom, že měl velké plány a byl do své nové práce nadšený, svědčí i komentáře lidí, kteří kurz společně s Perglem absolvovali. 

„Teď v lednu jsem s ním dělal licenci. Byl plný elánu, snažil se ve všem poradit. A přišlo mi, že ho to dost baví,“ napsal pod pietní fotku na Facebooku pražské Sparty muž jménem Miloslav.

„Od listopadu do ledna jsem s ním strávil sedm víkendů na trenérské licenci. Nikdy neodmítl nikomu z nás poradit, pomoct nebo se podělit o své zkušenosti. Skvělý kluk. Upřímnou soustrast rodině,“ přidal se další z diskutujících Michal.

Pulpit: Byl nadšený, chystal stáž v Bayernu

Všechna svědectví o Perglově elánu do života potvrzuje také jeho velký kamarád a současný trenér druholigového Frýdku-Místku Martin Pulpit. Ten dokonce prozradil, že se bývalý rázný bek chystal na lukrativní stáž ve slavném Bayernu Mnichov!

„Pavel si vyjednal stáž v Bayernu Mnichov. Byli jsme domluvení, že se mnou bude v budoucnu spolupracovat jako fyzioterapeut tady ve Frýdku-Místku nebo na dalších štacích. Bavilo ho to. Dělal to proto, že fotbal miloval, dal mu všechno včetně životosprávy a nechtěl odejít. Strašně mě zasáhlo to, co udělal,“ řekl Blesku.

Pulpit následně potvrdil dohady, které se o příčině Perglovy smrti vedou. Měl problémy v rodině, zřejmě si příliš nerozuměli s německou přítelkyní Denise, se kterou vychovával roční dcerku. 

„Byl jsem u začátků Pavlovy kariéry, dodnes jsme byli stále v kontaktu a byl jsem taková jeho vrba. Přiznal mi, že má problémy v rodině. Možná se mu zdálo, že se partnerka po porodu věnuje víc dítěti než jemu,“ řekl.

Jenže je otázkou, zda problémy v rodině mohou být pro ostříleného tvrďáka, který se navíc zjevně bavil profesním životem a měl velké plány, důvodem pro skončení života. Sám Pulpit o něčem takovém pochybuje.

„Vůbec nikdy, ani na chvilku, nepřišel náznak toho, že by Pavel měl myšlenky na sebevraždu. Kdyby to tak bylo, určitě bych se to pokusil zarazit a jeho přátelé také,“ prozradil s tím, že náznaky nepostřehla ani Perglova rodina a jeho sestry dokonce Pulpitovi volaly, jestli on na jejich bratrovi poznal, že se k takovému činu chystá.

Proč přesně se tedy Pavel Pergl k sebevraždě odhodlal, je otázkou.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:31 sobota 1. září 2018. Anketa je uzavřena.

  • 9
  • 8
  • 5
  • 5
  • 4
  • 4