Bude více času na Daru! Nedvěd vyfasoval přísný trest. Jak dlouho bude bez fotbalu?

Legendární český fotbalista a dnes už bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd (50) konečně zná svůj trest za kauzu ohledně finančních podvodů při přestupech. Držitel Zlatého míče vyfasoval osmiměsíční zákaz působení ve fotbale. Klub jeho srdce navíc přišel v probíhajícím ročníku Serie A o 15 bodů. Fanoušci na internetu už vtipkují, že Nedvěd může být nakonec spokojený, protože má alespoň více času na rodinný život, konkrétně na partnerku Daru Rolins (50), do které je bývalý reprezentační kapitán až po uši zamilovaný.

Kromě Pavla Nedvěda byli potrestáni i další bývalý bafuňáři Juventusu, například někdejší předseda Andrea Agnelli či bývalý výkonný ředitel Maurizio Arrivabene. Ti vyfasovali přísnější trest než „Grande Paolo“. Ve fotbale nesmí působit dva roky.

Nejvyšší „flastr“ si vyslechl bývalý sportovní ředitel turínského velkoklubu Fabio Paratici, který dostal distanc na dva a půl roku.

Vedení slavného Juventusu Turín bylo obviněno, že si v letech 2018 až 2020 z přestupů hráčů bralo protiprávně provize a investorům vykazovalo falešné zisky. Stejnému obviněný klub čelil loni, tehdy se ale vina neprokázala.

Potrestán byl i samotný klub, kterému bylo v aktuální sezoně strženo 15 bodů. Juventus se před vynesením ortelu nacházel na 3. místě tabulky s 37 body. Nyní slavnému mančaftu patří až 11. příčka. Klub se proti trestu může odvolat k nejvyššímu sportovnímu soudu při Italském olympijském výboru.

Legenda českého fotbalu Pavel Nedvěd kvůli výše popsané kauze skončil ve vedení Juventusu už koncem loňského roku. Jako viceprezident v klubu svého srdce působil dlouhých 12 let, tamní fanoušci ho milují.

Nedvědovi už hodil laso Tvrdík: Chci ho ve Slavii na jakékoliv pozici!

Jakmile Nedvědovi vyprší trest, je zřejmé, že o nabídky nebude mít nouzi. Loni v listopadu mu veřejně „hodil laso“ šéf pražské Slavie Jaroslav Tvrdík, který se netají tím, že Pavla Nedvěda dlouhodobě uznává a velmi rád by s ním spolupracoval.

„Pavla Nedvěda si nesmírně vážím a má moji hlubokou úctu a respekt. Vždy mi nezištně pomohl, když to bylo v jeho silách. Byl nesmírně úspěšný ve fotbalové i manažerské práci. Bylo by mi ctí s ním i nadále spolupracovat ve fotbale i Slavii v jakékoliv roli, kterou by si vybral,“ vyťukal slávistický boss na Twitter.

„Že bych si ho ve Slavii přál, jsem Pavlovi řekl hned ráno. Tweet je již jen reakcí na to, jak o něm dnes v Česku píší lidé, kteří by donedávna dali cokoliv za pár minut jeho času. Je famózní, co v Juve dokázal jako hráč i manažer,“ dodal Tvrdík, který v Nedvědovi vidí někoho, kdo by Slavii mohl posunout na ještě vyšší úroveň.

Pokud Tvrdíkův zájem o služby Pavla Nedvěda trvá, bude si muset slávistický šéf minimálně osm měsíců počkat, než se své vysněné posily do managementu dočká.

Případný přesun Pavla Nedvěda do Slavie ale podle všeho není příliš pravděpodobný. Jeho partnerka a známá slovenská zpěvačka Dara Rolins se totiž nedávno nechala slyšet, že Pavlův domov je nadále v Itálii.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:28 neděle 21. května 2023. Anketa je uzavřena.

  • 20
  • 15
  • 13
  • 10
  • 10
  • 7